Easyboot Epic (styckvis)

1 250,00 kr
Inkl. moms

Easyboots mest populära sko! En av de äldsta bootsen på marknaden och still going strong! Med sin kraftiga låsmekanism smiter den åt hoven ordentligt så att den sitter säkert även i aggressiv terräng under tuffa förhållanden, under många mil i sträck! Den är ordentligt testad under många år och använd världen över av många distansryttare. En sko som passar för prestation på alla typer av underlag! Fördelen med denna sko är att den huvudsakligen går nedanför kronranden och därför passar den för känsliga hästar som vill ha något som sitter smidigt på hoven. Gaitern är där som en extra säkerhet och är avtagbar för de som vill vara helt utan överdel. Går att brodda med vanliga broddar, samt även skruvdubb för användning på vintern. (Beställningsvara 2-3 veckor lev.tid, om ej i lager)

Easyboot Epic stl
Antal
Beställningsvara med ca 2-3 v lev.tid

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

Jag ska vara helt ärlig - jag var till en början tveksam över att ta in Easyboot Epic i sortimentet, eftersom jag själv har använt denna boots på min första häst, ett kallblod (Tinker) med väldigt runda breda hovar. Dessa boots passade inte så bra på min häst, så hon tappade dem oftast i galoppen. Inte alls "easy" tyckte jag! Det här gjorde att jag dömde ut dessa boots totalt, och har inte velat sälja dem pga att mitt första intryck av dem var dåligt. MEN!

...Jag har nu blivit tvungen att omvärdera detta, då jag under många år hört massvis och massvis av människor som pratat så varmt om dessa skor och sina erfarenheter med dem. Jag har förstått efter alla mina år inom boots-branschen att alla boots helt enkelt inte passar alla hästar! Det finns inte "Den bästa skon för ALLA hästar"! Det är olika för alla hästar är olika! Min dåvarande häst hade inte hovar som lämpade sig så bra för dessa boots eftersom hovarna var relativt breda och platta. Hon hade också ett rejält övertramp och lyckades dessutom trampa sig själv ganska ofta och då kan ju alla skor flyga. Måtten på dessa boots lämpar sig bäst för hästar som har en snäppet mer oval hovform än min dåvarande  häst (lite längre än breda). Inte konstigt att det inte fungerade så bra, eftersom inte passformen stämde. Easycare som tillverkar Easyboot är ett av de äldsta bootsföretagen på den här marknaden och de har tillverkat mängder med olika märken under årens lopp, men den här modellen är en av deras riktiga storsäljare och mest populära skor fortfarande! Jag är övertygad om att den kommer att passa utmärkt till många hästar och kommer att fortsätta vara en storfavorit för många hästägare tack vare sina stora fördelar.

Här är varför du ska välja den här skon:

  • Den passar extra bra för hästar som är lite "känsliga" och inte vill ha en boot som sitter åt över kronranden och gör att det känns klumpigt. Den här bootsen sitter verkligen slimmat och tajt mot hoven vilket gör den väldigt smidig att ha på sig för hästen.
  • Den passar väldigt bra för fuktiga förhållanden, väta, lera, snö och fukt - eftersom den är av plast och inte suger upp någon fukt alls. Enkelt att göra rent efter ridturen! Bara spola av den.
  • Den går att brodda med "riktiga" broddar eftersom den har en stabil stark sula (om man inte vill använda dubb)
  • Den har avtagbar gaiter som extra säkerhet för att sitta kvar under mer extrema förhållanden och förhindrar också att det kommer in grus i skon
  • Den är anpassningsbar - spännet har en steglös vajer som går att dra åt extremt mycket om det behövs
  • Den är relativt enkelt att ta på och av hoven när man bara fått in tekniken
  • Det går att lägga iläggssula i skon om du vill ge hästen extra dämpning för sulan
  • Alla individuella delar går att byta som reservdelar om de skulle gå sönder, man behöver inte köpa helt ny sko om t.ex vajern går av. Man byter då bara vajern. Så det är väldigt hållbara skor som man kan ha i många å oftast (tills att skalet är utslitet i sulan)
  • Finns i många storlekar! Även för mini och för stora kallblodshovar (från ca 8cm - upp till 19cm breda hovar)

Easycare har tre olika produktlinjer i sitt sortiment: Det ena är "Prestationsskor" och det andra är "Fritidsskor" och det tredje är "rehabskor". Den här modellen tillhör toppskiktet av deras "Prestationsskor". Såhär skriver Easycare om sin produktlinje för prestation:

"Prestations-linjen är gjord för aggressiv användning, långa distanser och hög hastighet. Den här serien erbjuder en sko som håller låg profil (sitter under kronranen), säkert sittande hovskydd, designad för att reducera påverkan och störningar för hästen och möjliggöra ökad tid för träning. Prestationslinjen erbjuder både boots och limskor som hovskydd. Easycares prestationserie har visat sig bidra till fler toppplaceringar vid världens tuffaste distanslopp än något annat varumärke"

Du kan hitta mer information om denna sko på tillverkarens hemsida Easycare här

HÄR ÄR MÅTTABELLEN

EPIC-PONY
0 Produkter

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password