Easyboot Epic (styckvis)

1 450,00 kr
Inkl. moms

En av Easyboots mest populära skor! Från mini till jättehovar. En av de äldsta bootsen på marknaden och still going strong! Med sin kraftiga låsmekanism smiter den åt hoven ordentligt så att den sitter säkert även i aggressiv terräng under tuffa förhållanden, under många mil i sträck" Använd världen över av många distansryttare. En sko som passar för prestation på alla typer av underlag! Fördelen med denna sko är att den huvudsakligen går nedanför kronranden och därför passar den för känsliga hästar som vill ha något som sitter smidigt på hoven. Gaitern är bara där som en extra säkerhet för att skorna ska sitta ännu bättre och skydda mot att de trampar av sig skon själva. Går att brodda med vanliga broddar, samt även skruvdubb för användning på vintern.

Easyboot Epic stl
Antal
I lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

 Måtten på dessa boots lämpar sig bäst för hästar som har en snäppet mer oval,långsmal, hovform (lite längre än breda).

Easycare som tillverkar Easyboot är ett av de äldsta bootsföretagen på den här marknaden och de har tillverkat mängder med olika märken under årens lopp, men den här modellen är en av deras riktiga storsäljare och tillsammans med Glove, den mest populära skon fortfarande!

Här är varför du ska välja den här skon:

  • Slitstarka! De flesta har sina boots i många år! Det tar lång tid att slita ut en sådan här tålig stark sula. Detta är typiskt för skor från Easycare. De är kända för slitstarka sulor. Dessutom är reservdelar utbytbara, så du behöver inte byta hela skon om t.ex gaitern går av.
  • Den passar extra bra för hästar som är lite "känsliga" i benen och inte vill ha en boot som sitter åt över kronranden och gör att det känns klumpigt. Den här bootsen sitter verkligen slimmat och tajt mot hoven vilket gör den väldigt smidig att ha på sig för hästen. Dessutom är det i princip nästan NOLL risk för skav eftersom inga hårda delar ligger emot huden!
  • Den passar väldigt bra för fuktiga förhållanden, väta, lera, snö och fukt - eftersom den är av plast och inte suger upp någon fukt alls. Enkelt att göra rent efter ridturen! Bara spola av den.
  • Den går att brodda med "riktiga" broddar eftersom den har en stabil stark sula (om man inte vill använda dubb)
  • Den är anpassningsbar i hur tajt den sitter  - spännet har en steglös vajer som går att dra åt extremt mycket om det behövs
  • Den är relativt enkelt att ta på och av hoven när man bara fått in tekniken
  • Det går att lägga iläggssula i skon om du vill ge hästen extra dämpning för sulan eller för rehab
  • Finns i många storlekar! Även för mini och för stora kallblodshovar (från ca 8cm - upp till 19cm breda hovar)

Easycare har tre olika produktlinjer i sitt sortiment: Det ena är "Prestationsskor" och det andra är "Fritidsskor" och det tredje är "rehabskor". Den här modellen tillhör toppskiktet av deras "Prestationsskor". Såhär skriver Easycare om sin produktlinje för prestation:

"Prestations-linjen är gjord för aggressiv användning, långa distanser och hög hastighet. Den här serien erbjuder en sko som håller låg profil (sitter under kronranen), säkert sittande hovskydd, designad för att reducera påverkan och störningar för hästen och möjliggöra ökad tid för träning. Prestationslinjen erbjuder både boots och limskor som hovskydd. Easycares prestationserie har visat sig bidra till fler toppplaceringar vid världens tuffaste distanslopp än något annat varumärke"

Du kan hitta mer information om denna sko på tillverkarens hemsida Easycare här

HÄR ÄR MÅTTABELLEN

EPIC-PONY
2 Produkter
Grade 
2022-09-10

Dom sitter som berget och har sån hållbarhet

På annandag jul 2021 kom min fantastiska hovslagare ut akut då min häst dragit av sig ännu en sko och vi skulle på en viktig träning i mellandagarna. När jag ropade på hästen i hagen och hon kom galopperande såg jag ännu en sko flyga. Nu fick jag nog. Så här kunde vi inte ha det. Skorna flög på löpande band och det blev hela tiden avbrott i vårt träningsupplägg. Det slet ju dessutom på hovkvalitén. Så när hovis väl kom så bad jag henne dra av alla skor, nu fick vi testa något annat. Jag tränar och tävlar i distansritt. Så det är många ridmil i veckan, på alla möjliga olika underlag och ibland i kuperad terräng. Detta satte höga krav på vilka boots som skulle passa oss. Efter grundlig efterforskning landade vi i Easyboot Epic. Då jag visste att vi hade en övergångsperiod framför oss där ”Druttens” hovar nu skulle få utvecklas till att fungera barfota, så var det viktigt att storleken på bootsen var lite tillåtande. Så vi inte skulle behöva köpa nya varje månad. Dessutom kändes Epic väldigt säker och stabil i ojämn terräng tack vare både ”Glooven” och spännet. Nu har vi ridit med Easyboot Epic i snart 9 månader och vi älskar dom! Dom sitter som berget och har sån hållbarhet - vi är fortfarande på vårt första par och då rider vi ändå cirka 6 mil i veckan. Distansritt är en krävande sport och Easyboot Epic är perfekta för uppgiften. 10/10 // Rebecca och Drutten

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password