Behöver du hjälp att mäta hoven?

Om du tycker att det känns svårt att mäta hovarna för att ta reda på rätt storlek och modell så kan du få personlig hjälp online.

Följande information kommer att hjälpa dig att välja rätt storlek på joggingskor till din häst. Om du behöver mera hjälp, kontakta oss gärna!Mät längden på hoven från tåspetsen till traktvinkeln:
OBS! Om hovarna är väldigt understuckna med låg trakt så mäter du ner till strålens bas / från den punkt där strålen tar i marken, se nedan:
 
Mät bredden på hoven där den är som bredast:
 


 


OBS! Var noga med att du mäter varje hov som du ska passa in boots till. De kan nämligen ha olika mått. Det är vanligt att bakhovarna har en lite annorlunda form och storlek än framhovarna, men det förekommer ibland även skillnader i storlek mellan framhov-framhov och bakhov-bakhov.
  

MÄT HELST NYVERKAD HOV
Det är också viktigt att ta hänsyn till verkningsintervallet när man mäter hovarna. Om hoven är precis nyverkad med väldigt kort tå så kan det vara en god idé att ha i åtanke att skon behöver passa även om hoven växer 2-3 mm på längden några veckor senare. Vår rekommendation är dock att passa in skon på en hov som är relativt nyverkad och hålla ett ganska kort verknignsintervall (3-6 veckor) så att inte hoven hinner bli för lång och påverka passformen på skorna. På så sätt håller man hoven i en sund balans och skorna sitter bra. När det gäller joggingskor så är en tajt passform att föredra. Man vill nämligen inte ha skor som är för stora och sitter löst på hoven, det kan riskera bli för klumpigt och kan i värsta fall störa hästens rörelser.

När du har mätt hovarnas bredd och längd, så kontrollerar du överensstämmelsen av dessa i de olika skomodellernas respektivemåttmallar. De kan skilja sig åt beroende på vilken modell det är. 

Som exempel kan nämnas att All Terrain Ultra och Active Joggingshoe har lite olika passform i samma storlekar. All Terrain Ultra upplevs ha en något tajtare passform än Active i samma storlekar. 


Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med inpassningen och mätningen av hovarna!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password