Svårt att veta vilken sko du ska beställa hem?

Vi är proffs på joggingskor och guidar dig rätt genom boots-djungeln! 

Att beställa hem passande joggingskor till sin häst kan ibland vara lättare sagt än gjort. Alla hästars hovar och behov är individuella och det finns en uppsjö av olika modeller, storlekar och former av boots att välja mellan. Här får du rådgivning direkt online för att hitta rätt modell och storlek för din häst!

DET VI BEHÖVER AV DIG är foton i bra kvalitet som är tagna på ett speciellt sätt. Vi vill gärna se hoven både underifrån, samt från sidan och framifrån, för att kunna göra en bedömning vilken sko och storlek som kommer passa bäst för din häst. Att fotografera hoven och samtidigt hålla i måttband på rätt sätt och få bilder av bra kvalitét är nästan omöjligt, så vi rekommenderar att du TAR HJÄLP av en person som assisterar dig när du gör detta.1. FOTOGRAFERA UNDERSIDAN AV HOVEN

Börja med att lyfta på hovarna och ta kort underifrån, för att vi ska kunna se bredd och längd på hoven. (OBS! Håll kameran rakt ovanför hoven när du fotar! Mer om hur du håller kameran längre ner...)

Hovens längd:

Kontrollera var strålen är som bredast. (Den lila linjen på bilden) Lägg måttbandet från tåspetsen och ner till den lila markeringen så att man kan utläsa längden på hoven

Mät bredden

Kontrollera först var hoven är som BREDAST - och lägg måttbandet tvärs över hoven på det bredaste stället.2. FOTOGRAFERA HÄSTENS HOV I MARKEN

Ta ett kort från sidan och ett kort framifrån. Det här steget är viktigt om du söker efter boots som har låg tolerans för utflytningar och assymetrier i hovväggen.  (OBS! VIKTIGT! Din kamera måste vara på SAMMA NIVÅ som hoven. Dvs ner med kameran i golvnivå när du fotar! Och se till att hästen står på en PLAN YTA. Mer om detta i steg 3.)

Hoven sedd från sidan: (Märk väl att kameran är i golvnivå)

Hoven sedd framifrån:3. KONSTEN ATT FOTOGRAFERA EN HOV "RÄTT"

För att vi ska kunna hjälpa dig behöver bilderna vara rätt tagna och i bra kvalitet. Vi får in många bilder som tyvärr inte går att tyda, så läs det här kapitlet noga.
Först och främst, se till att få bilderna SKARPA i bra kvalitet så att det går att läsa av måttbandet. Om bilden är för låg upplösning så blir siffrorna suddiga. Fotografera alla hovar som du behöver ha skor till. Måtten kan nämligen variera mellan olika hovar.

Nu över till det viktiga med vilken VINKEL du fotograferar hoven. När du fotograferar sulan på en upplyft hov i luften så är det viktigt att du håller kameran i 90 graders vinkel mot hoven - dvs rakt under hoven och inte i vinkel. Om kortet är taget i vinkel så kan man bli lurad när man ska avläsa måtten på tumstocken. Om man är två som hjälps åt så brukar det vara lätt för den ena personen att ta kort rakt under hoven medan den andra håller i själva hoven.

4. SKRIV LITE INFO OM DIG OCH DIN HÄST

  • Hästens ras

  • Användningsområde - Vad ska bootsen användas till?

  • Hur länge kommer bootsen behövas - är det dygnet runt, ute i hagen, eller bara ridturer?

  • Har du någon tidigare erfarenhet av användning av boots och isåfall vilken sort?

  • Vilken prioritering är viktigast vid valet av sko? T.ex Enkla att ta av och på utan remmar, för dig som har stela fingrar? Att bootsen har extra tjock sula och ger extra bra skydd åt hästens hovsula om den är mycket ömfotad? Att de är lämpade för någon speciell diciplin? Att bootsen ska gå att brodda med vanliga broddar och inte endast med dubb? ..Eller något annat specifik önskemål?

Kommer du på några andra saker som vi behöver känna till så skriv gärna med detta också.

5. MAILA BILDER & INFO TILL: info@viahov.se

Vi återkommer med ett svar så fort vi kan! 

Full returrätt/bytesrätt

Vi gör självklart vårt bästa för att avgöra vilken typ av sko och storlek du behöver beställa hem till din häst. Men det är viktigt att poängtera att det fortfarande är svårt att veta 100% säkert hur skorna passar förrän man kan prova dem på hästen på riktigt! Men med vår samlade kunskap och erfarenhet så gör vi en ganska bra bedömning bara vi har tillräckligt med information och bra kvalitet på alla foton. Om skorna trots allt inte skulle passa så har du full returrätt/bytesrätt på ditt köp inom 2 veckor förutsatt att skorna är i nyskick. Så prova dem försiktigt på hoven första gången så att de inte blir slitna eller smutsiga. 
Tips! När du ska prova skorna för första gången och vill hålla skorna rena från smuts. Sätt på en fryspåse/plastpåse över hoven, och lägg en frottéhandduk på stallgolvet när du sätter på skorna. På så vis så håller du skorna i nyskick men kan ändå prova dem på hoven och se hur de sitter. 

Lycka till!

Har du funderingar eller frågor, tveka inte att kontakta oss på info@viahov.se

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password