Artimyud

Artimud

239,00 kr
Inkl. moms

STORSÄLJAREN! Det här är en riktig favoritprodukt hos många hästägare, hovvårdare och hovslagare. Perfekt för den vardagliga skötseln av hovarna. Förebygger och behandlar effektivt olika former av hovröta som strålröta, seedy toe, hålväggar, bärrandsröta m.m samtidigt som den är mycket skonsam mot hoven. Endast naturliga ingredienser! Stannar kvar i hoven som en skyddande barriär!

Mängd
Antal
I lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Vi har själva testat den här!

Anna på Viahov:
Mitt betyg är: ⭐⭐⭐⭐⭐  
Artimud är som sagt en stående favorit som har hängt med länge nu. Det finns inget som slår den i effektivitet samtidigt som den är snäll mot hoven. Jag har använt den under många år och den är perfekt när hästen på vårvintern börjar få lite sura flikiga strålar, och mittstrålfåran börjar bli djup. Jag ser till att applicera ett tjockt lager Artimud lera i strålfårorna och det sitter kvar och skyddar effektivt. Det blir som en barriär så att inte bakterier, gödsel och lera kommer in närmast hoven i strålfårorna. Det stoppar bakterietillväxten och låter strålen växa till sig igen. Jag har även använt den för att skydda områden i hoven som blivit uppskurna efter hovbölder och hålväggar, samt vid Seedy Toe (hålväggar i tån). Jag kan INTE vara utan Artimud i mitt stall-apotek!

-------------------------------------------

HAR DU PROVAT ARTIMUD SJÄLV?

☛ Lägg din egen recension! Scrolla längst ner ⬇️ 

-------------------------------------

FAKTA:

Artimud är en hovkräm / "hovlera" som är väldigt enkel att applicera och som fastnar på hoven och stannar kvar. Den fungerar som en barriär för att förhindra röta och svamp och hålla hoven fräsch. Mycket lätt att applicera och använda och torkar fast i hoven. Den är snäll mot hoven men tuff mot bakterier och innehåller endast naturliga ingredienser:

Ingredienser:
    Grön fransk lera - en antimikrobiell lera som ger den perfekta konsistensen.
    Bioaktiv honung - bra för sina antimikrobiella egenskaper och förmåga göra krämen klibbig och smidig
    Zinkoxid - ett kraftfullt men ändå ofarlig antimikrobiellt pulver
    Eukalyptusolja - mycket effektiv antimikrobiell samt att den eteriska oljan hjälper till vid härdning av försvagade strukturer.

Alla ingredienser i Artimud är där för att de antingen har en antimikrobiell effekt eller för att de förbättrar konsistensen och effekten av produkten.

Detta är verkligen ett måste att ha i varje stall-apotek! Men en liten varning: Den är starkt beroendeframkallande - för när du väl börjat använda den och ser vilken skillnad det blir på hästens stråle kommer du inte vilja vara utan den ;)

ANVISNINGAR FRÅN VIAHOV: 
Ett par kunder har hört av sig om frågat vad man ska göra för att inte hovleran ska "smälta bort" och försvinna snabbt när den går på blöta underlag. Så här kommer en förklaring och ett svar på hur man kan lösa det:

Både Field Paste och Artimud är vattenlösliga eftersom de är baserade på antibakteriell lera. Artimud är lite fastare och därmed så stannar den kvar lite längre än Field Paste(om man inte följer den här tekniken som beskrivs). Eftersom hovleran är vattenlöslig så kommer den tids nog att lösa upp sig till om hästen går på mycket fuktigt underlag. För att få dem att sitta kvar längre tid så rekommenderar vi att inte enbart låta leran "torka in" i hoven, utan också att man efter appliceringen låter hästen ställa sig på mjukt spån/torv/jord -underlag och "trampar in en jordkaka i hoven".  (ni vet den där hårda kakan som bildas efter ett tag när hästen har packat in material i hoven under en tid). När hästen har trampat in en "jordkaka" i hoven som sitter ordentligt så har den effektivt kapslat in hovleran, så att den tillsammans med jordkakan bildar en effektiv barriär mot avföring och bakterier från att tränga upp i hoven. Så fort man kratsar ur jordkakan ur hoven eller hästen trampar ur den själv och hoven blir "naken" undertill så mister den sitt skydd och hoven exponeras för väta igen. Då kan hovleran "smälta" bort om hästen går på blött underlag. Så efter varje urkratsning behöver man fylla på med mera Field Paste och hästen behöver göra om proceduren att trampa upp en kaka med underlag i hoven.
Field Paste är framtagen för hästar som man sällar kratsar hoven på (t.ex avelsmärrar ute på lösdrift) som förebyggande skydd,  och meningen med Artimud är att man använder den på mindre sprickor, hålväggar och strålröta, eftersom den är lite mer koncentrerad och starkare och mer behandlande. Det är skillnad i konsistensen mellan dessa två. Artimud är mycket fastare i konstistensen och därmed lite enklare att hantera. Field Pasten är mycket mer lös och kletig. Vad man föredrar är helt och hållet en smaksak! Men de har liknande ingredienser och funktioner.
Ett annat alternativ för att behandla hoven med hovlera, vid t.ex sprickor eller hålväggar är också att man sätter på hoven en hovboots som skydd medan hästen går i hagen.
Disclaimer från Red Horse:

  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.

  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.

  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.

  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.

  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.

  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!

  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.

ARTIMUD-300
1 Produkter

Särskilda referenser

ean13
5060424280414
Grade 
2023-04-12

Otroligt nöjd

Jag beställde lite produkter av er för ca 1 vecka sedan det var Artimud , Fieldpaste, och Hydrohoof. Måste bara säga, då det verkligen finns en uppsjö produkter till hästar och ibland får man verkligen "sålla agnarna ur vetet ".
Med detta sagt och gjort har jag hunnit använda intensivt dessa produkter en vecka .
Så nu kommer min recension till er .
Jag är förvånad men verkligen glad över produkternas effekt .
Rötan har redan stannat av i strålar och hålväggar de är rena fina ,
allt svart/ infekterat material är numera borta hovarna är friskare redan och luktar gott ingen rötadoft här inte, tvättar med såpa vid rengöring.

Så av 5 möjliga så en 5a detta slår allt jag provat.

Från nöjd kund och 2 nöjda hästar.
Glad påsk önskar vi från stall Solhem/Sofie

Grade 
2022-09-23

Riktigt imponerad över hur bra det fungerar !

Min häst har haft problem med återkommande strålröta. Jag hade verkligen provat allt, och inget funkade. Efter att jag hittade Sole Cleanser och Arti Mud , så blev vi av med strålrötan på ganska kort tid . Riktigt imponerad över hur bra det fungerar ! Använder 1-2 gånger i veckan i förebyggande syfte, och har inte haft problem med hovarna sen dess . Rekommenderar till alla som har problem med hovar .

Grade 
2022-09-23

Det tog inte lång tid förrän hålväggarna och motstrålfåran blev

Vi började använda solecleanse och artimud tillsammans i vintras, då hon dessutom var dräktig. Det tog inte lång tid förrän hålväggarna och motstrålfåran blev mindre djupa och tillslut slutade det komma nya hålväggar! Jag sprayar nu sole cleanse varje dag och har på artimud i strålfårorna efter varje verkning som extra skydd.
Fölet som kom i somras får också solecleanse varje dag, då hans fölhov håller på att växa ut och det bildats sprickor, små hålväggar pga trycket av den mycket mer rundare hoven som växer ut ovanpå den mer 3 kantiga fölhoven. Ingen ”hålvägg”/spricka har blivit riktigt dålig, utan gått tillbaks fint vid varje lite verkning.
Tillslut har jag då också en shettisvallack som ofta har en eländig hålvägg på ena bakhoven och återkommande bärrandsröta. Med solecleanse har den försvunnit helt och han har ingen bärrandsröta kvar.
Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska produkter!

Grade 
2022-09-23

Perfekt för grunda sprickor!

Lagom fast lera som fastnar i alla sprickor. Jag upplever även att strålen blir hårdare, vilket är perfekt på rötmjuka strålar! Kan smetas ut över hela sulan och gnuggas in i djupa strålfåror med hjälp av tandborste. Vit vått underlag sitter den dock inte kvar särskilt länge, men om jord trampas in kan man se det innersta lagret av vit lera.

Grade 
2022-09-10

Toppbetyg av mig.

Artimud pastan är fantastiskt bra.
När skorna togs av så kunde man göra rent och "trycka in" lerpastan i sprickor och hål från sömmar. När jag två dagar senare tog ner hästen från sommarbetes hagen satt lera kvar och doften av eukalyptus. Är väldigt nöjd med att ha en burk i standard sortimentet. Toppbetyg av mig.
Barfota häst sedan april 22.

Grade 
2022-09-10

En "måste-produkt"

En "måste-produkt" om hästens hovar drabbas av röta lite då och då. Direkt jag känner dålig doft från någon hov och upptäcker "gegga" runt strålen så rengör jag och geggar på Artimud. Oftast räcker det med enstaka upprepningar för att få bukt på rötangreppen. Jag brukar behandla innan vi ska på ridtur. Då skyddar bootsen från att produkten direkt nöts bort.
Nackdelen med produkten är att den löses upp om underlaget är blött. Men det finns tips på hemsidan om hur man kan göra för att undvika detta problem.

Grade 
2022-09-10

strålar blev snabbt fräscha

Effektiv då ponnyn hade tråkiga lamellränder och påbörjan till hålväggar. Hösttråkiga strålar blev snabbt fräscha!

Grade 
2022-09-10

Behandlar hålväggar

Artimud behandlar hålvägar, bibehåller fukt i hoven och hoven känns ren. Att först tvätta hoven med tx såpa, torka en stund, spraya med Strong Horn och sen lägga Artimud i hålväggar hjälper hoven att läka hålvägar, gör detta 3-4 ggr/vecka vid problem med hålväggar.
Varvar detta med att bara skölja och borsta hovarna noga med vatten och pensla med olja.
Så tar jag tag i problem med hålväggar. För att förbättra hovens kvalite och motståndskraft använder jag Strong Horn.

Bra hovmineraler(och foder) frekvent verkning av hovarna och boots vid ridning kompletterar till en helhet och ger friska, starka hovar utan hålväggar.

Grade 
2022-09-10

fyller sidstrålfårorna med artimud

Brukar fylla sidstrålfårorna med artimud när det är fuktigt början till rötigt, sitter oftast ett lager kvar till nästa kratsning.

Grade 
2022-09-10

ger överlägsna resultat

Lätt att arbeta med och ger överlägsna resultat jämfört med andra produkter på marknaden! Hoven blir inte heller troll och flisig efteråt som den kan bli av andra produkter.

Grade 
2022-08-27

Perfekt behandling

Super till djupa strålfåror och röta i hovar. Smeta på ett djupare lager efterman applicerat hoof stuff.

Grade 
2022-08-26

Räddningen

Har räddat oss från röta många gånger. Jag sprayar på repiderma, låter torka ordentligt, sen fyller jag upp med artimud i strålar och ev andra håligheter och sprickor. Efter det får hon stå inne på box på torv tills det satt sig ordentligt. Sitter i 3-4 dagar.

Grade 
2022-08-25

Fantastiskt bra

Grymt bra att ha i hålväggar eller djupa strålfåror.

Grade 
2022-08-25

Bästa produkten

Artimud har verkligen räddat min Nordis ifrån strålrötan. Jag är en flitig användare av artimud. Har även använt när hon trampat in sten i lamellranden för att hjälpa till så det inte bildas röta. Jag älskar produkten och min häst med. ????

Grade 
2022-08-25

Superhärlig produkt

En favorit i skolådan!
Luktar gott och gör gott, läggs i sprickor och håligheter innan skoning eller dagliga vården av barfotahovarna hos mig.

Värd varenda krona!

Grade 
2019-10-24

Mycket bra produkt!

Klart en av den bästa produkten för hovarna, använder till början av utveckling till hålvägg och till strålarna, sätter stop för vidare utveckling av hålvägg och ger starka friska stålar..
Använder speciellt till strålar under blöta årstiden, höst och vårvinter då risk för röta är stor, jag har hästarna på lösdrift och hovleran brukar sitta kvar ett bra tag efter applicering. Märker stor skillnad på strålarna efter bara en omgång.

Absolut ett måste i mitt stallapotek tillsammans med Hoofstuff som också är en fantastisk produkt :D

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password