Equine Fusion 24/7 Lim 25 ml

Single Kit - Lim 25 ml

115,00 kr
Inkl. moms

Equine Fusion har utvecklat ett snabbhärdat tvåkomponents-lim, som är väldigt enkel att använda! Kräver inga extra tillbehör. Liten och smidig att hantera med enhandsgrepp. 

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


OBS !!
Under 2021 så fick vi in några reklamationer på detta lim där användarna haft problem med att limmet är grynigt och svårt att pressa ut ur tuben. Vi misstänker att detta var på grund av en dålig batch på själva 25ml-förpackningen eftersom fler andra märken har haft liknande problem i 25ml tuberna. Detta verkar ha blivit förbättrat nu med bättre 25-ml tuber. Vi vill dock att ni hör av oss om det dyker upp problem med att få ut limmet ur tuben. Vi rekommenderar att ha en söm att "gräva med" om det skulle vara så att det har härdat lite lim som sitter i vägen i toppen, så att det lossnar i öppningen.

Hälsningar Anna på Viahov

Detta är ett "kit" som innehåller lite bra att ha grejor, såsom plasthandskar och blandpinne för att mixa limmet, samt en alkohol-servett för rengöring av hoven. Du behöver inte köpa med några speciella tillbehör till detta lim. Men det är väldigt noga med att limmet inte utsätts för extrema temperaturer när det ska användas. Limprocessen är känslig för kyla. Vi rekommenderar att du använder värmepistol för att värma hoven när limmet ska appliceras vid köldgrader, så att limmet och hoven håller samma temperatur. Att hoven är extra torr gör att limmet och skorna sitter säkrare. När man limmar skor och de ramlar av efter en eller två veckor så beror det oftast på att preppingen av hoven inte varit tillräcklig. Temperatur och fukt är av kritisk vikt att tänka på för att lyckas. Ett bra tips är alltså att värma hoven med värmepistol även om vädret är torr, för att få bort eventuellt fuktighet i hornet, samt att se till att hålla limmet i samma temperatur som hoven. Helst rumstemperatur.

Just detta limmet är känt för att härda extremt FORT, samt att det fäster EXTRA bra på just läder och skinn (för att passa optimalt till Equine Fusion 24/7 limskorna) Men det kan fästa även på plast-skor.

INFORMATION OM LIMMET:

1. Se till att limmet hålls i rumstemperatur, och aldrig under fryspunkten (detta kommer att skada limmet)
2. Två-komponents limmet har en beredningstid på 20-30 sekunder och en härdningstid på cirka 3 minuter vid rumstemperatur. (20-25 grader celcius)
3. Var medveten om att beredningstiden och härdningstiden kommer att påverkas av rådande temperatur! (lägre temperatur = längre tid. Högre temperatur = kortare tid)
4. Limmet är utvecklat för användning på djurs klor och hovar men kan orsaka irritation på hud och ska därför bara användas i väl ventilerad miljö och ihop med plasthandskar som skydd för händerna. (Se infon som medföljer lim-paketet för mer info och detaljer)

Vettec Adhere är ett annat märke, som också har bra funktion att användas till dessa skor och även kan användas för att montera limskor

Gör så här:

Titta gärna på informationsvideon som visar dig steg-för-steg hur appliceringen går till. Du hittar videon här nedanför!

1. Ta fram tillbehör som behövs: Lim, blandningsskopp, blandningssked, plasthandskar, tång för att klippa buntband, alkohol.

2. Hovarna skall vara nyverkade.

3. Hovarna ska vara lätt raspade på utsidan av hovvägen så att glasyrlagret på hoven blir "ruggad", detta för att limmet ska fästa ordentligt.

4. tvätta hoven med alkohol för att limmet ska fästa korrekt. 

5. kontrollera rätt strorlek på skon.

6. Var medveten om temperaturen i stallet (limmet fungerar sämre i minusgrader).

7. Se till att hoven är torr.

8. Tryck ut mängden lim som behövs till en sko (läs beskrivning nedanför) i blandningskoppen och rör runt med blandningskeden i 5 sekunder tills att limmet blir tjockt.

9. Nu är det dags att stryka limmet på insidan av skon, endast sidor och främre flärpen skall strykas med lim ej baksida eller sula.

10. Sätt skon på hoven och dra åt buntbandet hårt.

11. Klipp av resterande längden av buntbandet vid fästet.

12. Låt hästen stå torrt i 30 minuter så att limmet fäster och torkar fast på hoven sedan är den redo för utomhus aktiviteter.

Rekommenderad mängd lim i en 24/7 jogginsko:

Storlek 7-9: Cirka 15 ml
Storlek 10-14: Ca 25 ml
Storlek 15-16: Ca 30 ml

EFLIM-25ML
10 Produkter
Grade 
2023-03-24

*

Hade jätteproblem med detta limmet för ca 2 år sen. Men nu funkade det jättebra! Smidig liten förpackning som är lätt att hantera.

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password