24/7 Jogging Shoe

24/7 Jogging Shoe (styckvis)

550,00 kr
Inkl. moms

Detta är den första LIMSKON för hästar som kommer med en mjuk och flexibel sula som tillåter hoven en naturlig hovmekanism och fullständig stötdämpning. Hårdtestad på tävlingshästar inom trav och distans med goda resultat! Suverän sko för skydd och support till hästar som behöver en sko som sitter på säkert dygnet runt. T.ex vid tävling. Fungerar även till rehab vid olika hovåkommor..

Joggingsko stl
Sulans form
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

LADDA NER MÅTTABELL

En sko som sitter!
Designad för permanent bekvämlighet
Erbjuder hoven naturlig hovmekanism, stötdämpning och glidmoment

24/7 Joggingskon ger dig möjlighet att njuta av alla fördelarna som en joggingsko ger utan att behöva ta den av och på varje gång du ska använda den. Hoven kommer att sjunka ner i gummisulan, expandera och säkersttälla en naturlig blodcirkulation och hovmekanism.

Sulan har blivit testad och visat sig reducera maxbelastningen på hästen. Den används till tävling både inom trav och distans med stor framgång!

24/7 joggingskon består av den välbeprövade och mycket populära All Terrain-sulan som är mjukt flexibel, och en övre läderdel som limmas fast på utsidan av hovväggen. Det är ett litet hål på undersidan av sulan för att tillåta ventilation i skon så att hoven kan andas vilket förhindrar bakterieangrepp etc. Applikationsprocessen går snabbt och enkelt tack vare plastremsorna som man snabbt kan dra åt och skon limmas mot hoven inom loppet av ett par minuter

Sulan är tjock och har ett aggressivt mönsterdjup med en optimal överrullning som erbjuder både stötdämpning och stabilitet. Testerna som Equine Fusion gjorde på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) visade att All Terrain-sulan reducerar maxbelastningen på hoven i den tidiga landningsfasen samt att den även tillåter glidmomentet i hoven. (Länk till testerna finns här!)


Denna flexibla och elastiska joggingskon tillåter hoven att sjunka ner i gummit i sulan vilket effektivt förhindrar punkttryck och fördelar ut hästens vikt under hela undersidan av hoven - detta gör inte bara skon mycket bekväm för hästen, det bidrar också till en ökad blodgenomströmning i hoven och mycket god hovmekanism. Det kan därför hjälpa till att skynda på hovtillväxt och läka ut hovdeformationer snabbt och skonsamt för hästen.


Fakta om skon:

  • Robust
  • Flexibel sula
  • Bekväm för hästen
  • Enkel att använda
  • Tillåter hovmekanism
  • Bidrar till bättre hovtillväxt
  • Bidrar till mjukare rörelser
  • För både tävling och hobbybruk


HÅLLBARHET

Skorna brukar kunna sitta på hoven i ca 4-6 veckor. Om man limmar dem på rätt sätt så ramlar de inte av förrän man själv tar av dem från hoven, vilket är enkelt gjort med en tång (Längre än 5 veckor än inte att rekommendera eftersom hoven ofta växer lite fortare med den förbättrade hovmekanismen och cirkulationen som dessa skor ger.)
Många använder dessa skor under flera skoningsperioder, och återanvänder dem flera gånger tills de är utslitna i sulan. Även om inte inte ges några garantier på detta från leverantören, så vet vi att det är fullt möjligt även om det kanske blir lite mer "meck" eftersom man behöver rengöra och skära bort gamla limrester som annars blir ivägen, andra gången man applicerar skon på hoven. Gällande slitage så beror hållbarheten helt och hållet på hur hästen används, på vilka underlag och formen på hoven påverkar också (vassa kanter på hovvägen gör att sulan slits mycket mer) men baserat på de kundreferenser vi har fått in så, kan du räkna med att de håller iallafall i minst 60 mil, förmodligen mer.


OBS ! LIMMET BESTÄLLS SEPARAT!
Mått-tabell finns längst ner på sidan. Välj slimfit eller regularfit beroende på hovens form.
Hoven bör vara nyverkad när du mäter ut rätt storlek. Ta hjälp av hovslagare eller hovvårdare om du är osäker.
VIKTIG INFO FÖRE APPLICERING: Läs noga igenom leverantörens rekommendationer före montering av skorna och TITTA PÅ DETTA YOUTUBE-KLIPP https://www.youtube.com/watch?v=dpKQIC7cKbY

Du hittar också några bilagor att ladda ner på denna sida med viktig information om montering

Det här är en efterlängtad nyhet för alla tävlingsryttare/tävlingskuskar och andra kräsna ryttare som kräver en sko som sitter perfekt på hoven i hög hastighet i alla gångarter och som tål de tuffa krav som hårt tävlande hästar ställer på sina skor!

Eftersom den limmas fast nedanför kronranden så sitter den mycket smidigt på hoven utan att hästen känner av den alls. Tack vare den patenterade och unika gummisulan som är mjuk och flexibel så erbjuds hästen full stötdämpning och naturlig hovmekanism även när den använder dessa skor. Sulan på dessa skor är densamma som till den populära modellen All Terrain, som är testat på SLU med professor Lars Roepstorff med goda resultat avseende både glidmomentet och stötdämpningen, när man gjorde studier och jämförde med andra boots och järnskor. Hovens glidmoment fungerar även i dessa skor. Tack vare sulans flexibla konstruktion och mjukhet så får hästen en bra känsla för underlaget och därmed bättre grepp och balans under rörelse - en viktigt säkerhetsaspekt som faktiskt minskar skaderisken avsevärt!
Den här sulan är kort sagt helt ÖVERLÄGSEN andra boots och skor på marknaden eftersom den tillåter hoven att fungera som naturen tänkt, samtidigt som den ger ett utmärkt skydd.
Självklart går den att brodda med skruvdubbar för användning vintertid. Även här är den överlägsen med sitt utmärkta grepp på blankis!

INFORMATION OM LIMMET (säljs separat i butiken):

1. Se till att limmet hålls i rumstemperatur, och aldrig under fryspunkten (detta kommer att skada limmet)
2. Två-komponents limmet har en beredningstid på 20-30 sekunder och en härdningstid på cirka 3 minuter vid rumstemperatur. (20-25 grader celcius)
3. Var medveten om att beredningstiden och härdningstiden kommer att påverkas av rådande temperatur! (lägre temperatur = längre tid. Högre temperatur = kortare tid)
4. Limmet är utvecklat för användning på djurs klor och hovar men kan orsaka irritation på hud och ska därför bara användas i väl ventilerad miljö och ihop med plasthandskar som skydd för händerna. (Se infon som medföljer lim-paketet för mer info och detaljer)

Equine Fusion garanterar endast produktkvaliteten vid användning av deras eget framtagna lim. (Vettec Adhere är ett annat märke, som också har bra funktion att användas till dessa skor och även kan användas - men utan Equine Fusions garantier)

MÅTTABELL ATT LADDA NER HÄR (KLICKA HÄR)

jogging shoe sizing

24-7-JOG-R7
5 Produkter

Datablad

Hovstorlek
Till små hovar (under 10 cm)
Till stora hovar (över 15 cm)
Typ av sko
Går nedanför kronranden
Limsko

Särskilda referenser

ean13
7072311008016

Nedladdning

Monteringsanvisningar 24/7

VIKTIGT att läsa före monteringen av limskorna! Equine Fusions officiella rekommendationer för en säker applicering

Nedladdning (683.36k)

VIAHOV Miljövänlig följesedel

VIKTIG INFO till dig som beställer skor från Viahov! Läs igenom denna när du har beställt skor av oss.

Nedladdning (132.4k)

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password