HoofStuff - mot strålröta

275,00 kr
Inkl. moms

Hoof stuff! Det bästa mot strålröta & hålvägg! Används för att dreva och plugga igen hål och fickor i hoven och dödar effekivt alla bakterier samtidigt som den är skonsam för hoven. Denna sega starka hovlera har en otroligt tjock "tuggummi-liknande" konstistens med mycket fibrer som gör den perfekt för att rullas ihop och tryckas ner i djupa sprickor/strålfåror/hålväggar! Dryg och räcker länge

Mängd
Antal
Tillfälligt slut - fler på väg in i lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Hoof Stuff är en antimikrobiell seg hovlera för att plugga igen i djupa hål, djupa mittstrålfåror och sprickor i hästhovar. Den har en otrolig förmåga att fastna kvar och göra nytta under lång tid! Den har en starkt antimikrobiell effekt som fungerar långtidsverkande och hjälper även ofta på White Line Disease-bakterier

Den innehåller endast naturliga giftfria ingredienser och är säker och enkel att använda. Dess förmåga att stanna kvar i sprickor beror på det sega och kladdiga fiberinnehållet. Den kan därför stanna kvar längre än många andra typer av hovkrämer och gör nytta under längre tid. Den är mycket dryg! Hoof Stuff har visat sig användbar för hålväggar, white line disease, sprickor, djupa infekterade mittstrålfåror, hovböld-hålrum m.m

De aktiva ingredienserna jobbar inte bara för att eliminera skadliga mikrober men också för att stödja naturlig läkning och återställa frisk vävnad .

Honung utgör en fantastiskt bra bas för att öka de antimikrobiella egenskaperna i produkten och hjälper även till för att klistra sig fast i hålväggarna.

Hoof Stuff rekommenderas för användning i djupare, tightare hål i hovarna. För grundare hålrum rekommenderas istället hovkrämen Artimud - en annan hovlera i Red Horse-sortimentet med mjukare konsistens. Även Field Paste är en pålitlig hovlera för att förebygga rötangrepp i hoven på hästar som går ute i fuktig miljö.

Applicering:
Rulla och forma en liten bit i taget och tryck in i hålrummet i hoven tills hålet är fullt. Ju mindre "bollar" som du formar och trycker in, desto säkrare och hårdare kommer det sitta fast i hålet. Denna kräm kan vara lite hård och stel att fånga upp ur burken, men det är för att de sega fibrerna ska vara effektiva i hålväggarna. Om man vill göra den lite lättare att forma så kan man droppa lite vatten över den innan applicering.


Ingredienser:

Opastöriserad honung, zinkoxid, naturliga fibrer.
Vi har inte tillsatt några extra tillsatser för att dryga ut produkten eller göra den billigare/enklare att producera. Alla individuella ingredienser har sitt speciella syfte och finns där av en anledning - att vara ett effektivt skydd mot rötan i hoven och tillsammans bilda en barriär.INSTRUKTIONSVIDEOS:Disclaimer från Red Horse:


  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.


  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.


  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.


  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.


  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.


  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!


  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.H-STUFF-290

Särskilda referenser

ean13
5060424280049
Grade 
2022-10-07

Vår hovresa

Här kommer en berättelse om vår hovresa. Min häst kom till mig från Spanien för lite mer än ett år sedan. Vad jag inte visste var att han skulle ha sådan röta att han hade ont av varje steg. Det bokstavligen luktade ruttet och hovarna var i så dåligt skick så man fick ned hela böjen på en hovkrats i mittstrålfåran. Hovformsspecialisten som är väldigt erfaren sa att det kan gå att få ordning på med vilja och envishet. Annars lutade det åt att få åka in till klinik och skära. Med en dåres envishet så bestämde jag mig för att det skulle gå.

Sagt och gjort så beställde vi Hoof stuff, Artimud, Sole Cleanse och Field paste. Varje dag tvättade vi och rengjorde noggrant. Sen sprutade vi Sole Cleanse över hela undersidan av hoven. I mittstrålfåran fick vi använda medicinspruta med Sole Cleanse för att få tryck.

Därefter fyllde vi upp strålen med Hoof Stuff. Denna mjukade vi upp lite de kalla månaderna genom att spraya lite Sole Cleanse på och rulla till små bollar.

Efter vi fyllt upp strålen stängde vi det med Artimud. Leran som aldrig sviker! Därefter fick han stå en kort stund på rent spån för att få det att bilda en bra kaka i hoven.

Tiden gick och hovarna läkte för varje vecka. Han fick beröm av Hovformsspecialisten och har idag lite mer än ett år senare världens finaste hovar och superbra kvalitet.

Som underhållsbehandling idag använder vi fortsatt Artimud och Sole Cleanse. Men även Field Paste som är en fantastisk produkt för hästar på lösdrift. Den kan vara lite flytande. Så även den vinner på att hästen får stå på rent spån lite efter så att det stannar kvar.

Som en parantes är Honeyheelen varje hästägaren måste. Den läker svårare sår som bett från busiga kompisar. Men även mugg och annat. Toppenprodukt som nu finns i ännu bättre förpackning.

Tack till er på Viahov för toppenfina produkter som räddat min hästs hovar!

Med vänlig hälsning, Nicole

Grade 
2022-09-23

Bästa för djupa strålfåror!

Härligt klibbig konsistens som sitter kvar länge i djupa strålfåror, bara att forma och trycka in. Rötan blev mycket bättre efter bara ett par dagar. Helt klart bästa produkten från Red Horse!

Grade 
2022-09-10

stoppade produkten ponnyns hålväggar

Tillsammans med Sole cleanse stoppade produkten ponnyns hålväggar så ny, frisk hov fick växa ut. Enkel att använda!

Grade 
2022-09-10

Sitter perfekt och länge

Sitter perfekt och länge i hålväggar på min barfota häst. Rekommenderas!

Grade 
2022-09-10

sett jättebra förbättring

Sitter länge kvar efter applicering i springor och mittstrålfåran. På mina hästar har man sett jättebra förbättring på rötan inom 24h!

Grade 
2022-09-07

Sole Cleance och Hoofstuff

Jag har precis provat Sole cleanse och Hoofstuff. Tycker att de är lätta att applicera och ger snabbt resultat! Skulle absolut rekommendera dessa produkter. Och när hästen drabbas av mugg när hösten och leran kommer skulle jag verkligen vilja prova produkterna mot detta

Grade 
2022-08-25

Röddningen mot hålväggar

Varit vår räddning mot förra höstens hålväggar. Provade massa saker men inget funkade fören vi testade Hoof stuff. Väldrig dryg produkt räcker oerhört länge.

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password