• Ny

Örtmix Equus Mundi® -Partnerprodukt

Equus Mundi är en örtmix som är specifikt framtagen för att stödja hästens utrensning av inälvsparasiter på egen hand, genom att öka immunförsvaret och göra miljön i tarmarna ogästvänlig för parasiterna. Denna örtmix är framtagen av Anki Olofsson, Dr i Mikrobiologi och mycket kunnig inom holistisk hästhälsa. Du kan också skicka träckprover för analys till Häst & husdjurslabbet.

OBS! Det här är en partnerprodukt och inte en lagervara! Viahov samarbetar med några få utvalda partnerföretag med produkter som vi gillar extra mycket och själva använder med goda resultat. Du beställer det direkt hos huvudleverantören Häst & Husdjurslabbet och inte hos oss. 
Läs mer nedan!

Antal

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Equus Mundi® fodertillskott är Häst & Husdjurslabbets egen framtagna blandning bestående av enbart EKOLOGISKT odlade eller vilt skördade örter. Örterna i blandningen är hackade och några pulveriserade för att erhålla bäst smaklighet.

Innehåll: Anis, Dragon, Kanel, maskrosblad, Maskrosrot,  Pepparmynta, Snärjmåra, Vitlök, Nässla, Timjan, Senapsfrö, Pepparrot, Bockhornsklöver samt läkemalva.

500 g räcker i 25 dagar häst /50 dagar islandshäst & ponny

Dosering:
20 g (1/2 dl) per dag - häst
10 g (2 msk) per dag - ponny/islandshäst

Hur använder man Equus Mundi örtblandning ?

När man börjar använda Equus Mundi är det allra bästa att ha ett nytaget träckprov att utgå ifrån. Varför ?

Jo för då kan vi rekommendera längd på kuren för bästa resultat. All hästar är individer och obalansen/orsaken kan vara större eller av mindre art till varför immunförsvaret är sänkt och maskantalet ökar. Ju mer parasiter och kanske även olika arter desto längre tid behöver hästen äta örterna för att stötta, rensa ur systemet och stärka sitt immunförsvar.

När ska man följa upp resultatet och göra en ny analys?
Det gör man 3 veckor efter avslutad kur.

Går alltid mängden parasiter ned med en gång ?
I de flesta fall ja men det händer att värdet inte går ned. Det är helt naturligt att det inte gör det om kroppen är belastad av en infektion/inflammation som inte har läkt ut. Samma sak händer vid kemisk avmaskning, att värdet ligger högt igen vid nästa träckprovtagning. Då behöver man gå vidare med att undersöka vad som ligger bakom infektionen/inflammationen, läka ut den för att sedan fortsätta använda örterna och komma ned till en låg nivå parasiter.

Träckprov är ett litet hälsotest som visar om immunförsvaret är sänkt. 

Ni vet den där vedertagna regeln som det känns som man alltid hört...

20 % av hästarna i en hage står för 80 % av parasiterna som kommer ut med träcken. Man menar att ett fåtal hästar i en grupp ligger ofta eller alltid högt vid träckprovtagning. Dessa ska då avmaskas och så är problemet löst. Många gånger blir det likadant vid nästa provtagning trots avmaskning. Ibland i flera år.

När träckprovet visar höga värden har hästen en obalans i kroppen som sänker immunförsvaret så att parasiterna får fäste och då sänks immunförsvaret ytterliggare. Ibland är obalansen av mindre art i tarmfloran men ibland kan det vara en infektion som sänker immunförsvaret och som visar sig som förhöjda parasitvärden vid träckanalys.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi kan hjälpa dig och din häst.
Varma hälsningar!
Anki Olofsson  Dr. Mikrobiologi


-> HÄST & HUSDJURSLABBET WEBSHOP <-

Här kan du beställa Equus Mundi och läsa mer om företagets övriga produkter och tjänster, exempelvis hur du skickar träckprov på din hästMER OM HÄST & HUSDJURSLABBET:

Vi är stolta att vara Sveriges enda labb med helhetssyn på Häst & Djurhälsa.

Vi hjälper hästar att komma i balans

Vi är ett laboratorium som ger en helhjärtad och kompetent service till häst- och djurägare.

Jag som driver labbet heter Anki Olofsson och är doktor i mikrobiologi. Jag har en lång erfarenhet av hästar och deras parasiter och har en holistisk syn på hälsa. Din hästs hälsa - Vår passion

Vi utför analys av träckprov från framförallt häst men även andra djur.  

Vi säljer även vår egna ekologiska örtblandning Equus Mundi

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password