Flourish EVOLVE

505,00 kr
Inkl. moms

OBS! Vi kan endast frakta till Företagsadresser i nuläget (transport till dörren på kontorstid)
Det går också bra att boka tid för upphämtning på vårt lager i centrala Kinna

Kort beskrivning

Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder med en unik exceptionell näringsprofil. ETT foder till alla hästar oavsett livssituation och prestation. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, energieffektiv och näringstät balanserare till vallfodret.

Tävlingskarens

Nej, Flourish EVOLVE har ingen tävlingskarens
Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Flourish EVOLVE (tidigare TOTAL Horse Feed) 


Flourish EVOLVE är ett funktionsfoder för alla hästar. En unik balanserare till ditt vallfoder.

Flourish EVOLVE har utvecklats för att möta hästens utmaningar i modern tid. Idag har hästarna ett mer komplext näringsbehov med många som lider av metabola obalanser och mag-tarmproblem på grund av diet - och miljöstressorer. Därför har Linda Bennis utvecklat fodret för att hjälpa till att möta dessa behov genom att lägga till en skräddarsydd örtblandning, speciellt inriktad på mikrobiomet och tarmslemhinnan. Samtidigt som grunden i det sedan länge etablerade signaturfodret bibehålls.

Flourish EVOLVE har en exceptionell näringsprofil. Alla ingredienserna är speciellt utvalda, inte bara för deras smältbarhet och lämplighet för hästens känsliga fodersmältningssystem, utan också för att ge en adaptogen, effektiv och näringstät balanserare till vallfodret. 

Flourish EVOLVE är ett arteget foder som bland annat innehåller en mångfald olika växtsorter och örter.  Dessa ger i sin tur hög andel fibrer som gynnar mikrobiomet som producerar skonsam energi och bidrar till ett starkare immunförsvar. Hästen stimuleras att tugga längre vilket buffrar magsaften helt naturligt. Naturliga enzymer och prebiotika hjälper fodersmältningen att komma i balans vilket ökar nedbrytningen och absorptionen av fodret. Högvärdigt protein balanserar vallfodrets innehåll.

Flourish EVOLVE  är ETT foder för ALLA hästar, oavsett livssituation och arbete. Reglera enkelt mängden efter individuellt behov. Grunden i foderstaten ska alltid vara vallfoder och färskt hygieniskt vatten. Komplettera med Flourish EVOLVE för att uppfylla behovet av olika arter av växter, energi, protein och övriga byggstenar den behöver för att nå sin fulla hälsa och potential.

Innehåll Flourish EVOLVE ????

I samband med varumärkesbytet från TOTAL till Flourish EVOLVE har Linda uppgraderat formulan för att bättre möta dagens utmaningar för våra hästar. Hon fokuserade på två vanliga obalanser: sämre artrikedom i mikrobiotan samt utsatta slemhinnor i mag-tarmkanalen.

 

 • Fiberpellets av havreskal:

Denna känner du igen sedan tidigare. Fibrer är livsnödvändigt för en välmående mikrobiota och mag-tarmhälsa. Fiberpelletsen är utan spannmålskärnor och "matar" mikrobiotan som bland annat skapar en skonsam lättsmält energi.

 

 • Gräspellets:

Även denna är samma som tidigare. Pelletsen ger en stor artrikedom av olika grässorter. Naturliga källor av lättsmälta fibrer och näring av hög kvalitét.

 

 • Mineralpellets:

Samma som tidigare. Mineralpellets med en unik sammansättning. Med en ökad mängd av vitaminer och mineraler grundat på senaste vetenskapliga standard.

 

 • NY! Betfiber:

En mycket bra fiberkälla utan socker som stöttar fodersmältningen och gynnar andra typer av populationer i hästens mikrobiom. Den mängd och storlek av betfiber som finns i Flourish EVOLVE kräver inte att man först blöter upp fodret då formulan i sig är salivfrämjande.

 

 • Linfröpellets:

Samma som tidigare, men nu i ökad mängd. Källa till essentiell olja, Omega 3, 6, 9 i en korrekt mängd och inbördes balans. Essentiella oljor är involverade i hormon- och immunsystemet. Omega oljor förbättrar cellmembranen vilket syns på huden, hårremmen och taglet.

 

 • Ärtor:

Samma som tidigare. Mikroniserade ärtor. Baljväxt med högvärdigt protein och en kvalitativ källa av aminosyror och B vitaminer.

 

 • Hackat ängshö:

Samma som tidigare. Hö av olika gräsarter är tillsatt för att förlänga tuggtiden, öka artrikedomen och stimulera salivproduktionen som buffrar magsyran.

 

 • NY! Kallpressad Rapsolja:

Används i liten mängd som bindemedel istället för stärkelse eller melass som annars är vanligt i hästfoder. Rik på fettsyror med god Omega 3 innehåll. Innehåller även e-vitamin som är en naturlig konserveringskälla.

 

 • NY! Nyponskal:

Kraftfull antioxidant, rik på vitamin C. Stödjer cirkulation och immunförsvar samt supportrar leder och hovar.

 

 • Spearmint (Mynta):

Samma som tidigare. Smaklig ört som innehåller flavonoider och motverkar obalanser i mage och tarm. Gynnsam för hals och svalg.

 

 • Nässla:

Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Mycket näringsrik och återbalanserande växt. Innehåller A vitamin, C vitamin och K vitamin. Innehåller även mineralerna kalcium, magnesium, mangan, fosfor, kalium och zink. Används för att stötta utrensning och cirkulation, tillsammans med support för andningsorgan och hud.

 

 • Fänkål:

Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Balanserar fodersmältningssystemet.

 

 • Kanel (Ceylon):

Ingick i Verm-X blandningen. Nu i ökad mängd. Kanel är rik på antioxidanter och balanserar blodsockernivåerna. Supportrar pH balans och är mycket välsmakande.

 

 • NY! Marshmallowrot (läkemalva):

Bidrar till en skyddande barriär för tarmslemhinnor. Stöttar immunförsvaret. 

Flourish EVOLVE innehåller inte:

Utan havrekärna

Utan hel havre, vete, korn, majs och ris

Inget tillsatt socker 

Inga pelletsbindare som melass eller gluten

Inga tillsatta aromämnen 

Inget fyllnadsmedel eller mjöl

Inga tillsatta "magsyra" balanserande produkter

Ingen palmolja eller annan oidentifierad olja 

Inget kemiskt konserveringsmedel 

Inga GMO råvaror 

Innehåller

Över 20 olika växtarter för munhälsa och mag-tarmbalans

Skonsam, uthållig och fokuserad energi från fibrer och fett

Lågt i stärkelse och socker 

Högvärdigt protein balanserar grovfodrets proteinsvängningar  

Omega 3, 6 och 9 i en inbördes balans 

Antioxidanter stöttar kroppens immunförsvar

Enzymer från växter och örter bidrar till näringsnedbrytningen 

Örter för en god pH balans och tarmhälsa

Om du använt TOTAL och nu går över på EVOLVE

Då basen i fodret är densamma, men mindre förändringar gjorts så kan du göra en kortare övergång där du mixar TOTAL och EVOLVE under ett par dagar. Det är fortfarande ett mycket skonsamt foder med exceptionell sammansättning och näringsprofil. Men vi brukar alltid rekommendera att man gör mjuka foderövergångar, framför allt om din häst är mycket känslig. 

 Utfodringsanvisningar

Tack vare den unika sammansättningen passar EVOLVE till alla hästar oavsett livstil och ålder. Daglig giva baseras på grovfodrets näringskvalité och hästen som individ. Vid låga mineralvärden i vallfoder bör FYTOMIN eller enstaka mineraler tillsättas.

Flourish EVOLVE ska utfodras torrt med undantag för äldre hästar och hästar som har dålig tandstatus samt om du behöver få i hästen mer vatten. Ges med svalt, rumstempererat vatten, ej varmt eller iskallt vatten.

Ungefärlig rekommenderad giva vid ett normalt näringsinnehåll på grovfoder:

Vila eller lätt arbete: 100-200gram/100kg häst

Medel arbete eller rehabilitering: 200-300gram/100kg häst

Hårt arbete 300-400gram/100kg häst 

EVOLVE är enkelt att reglera utifrån hästens status, öka eller minska givan beroende på hull, svar på träning och hur du upplever hästen. Tänk på att många omständigheter, förutom arbete, påverkar vilket näringsbehov din häst har: ras, kön, livssituation (dräktig / digivande), ålder, tandstatus, levnadsmiljö (lösdrift, uppstallning), årstid, metabolisk konstitution, mfl. Vi kan hjälpa dig att räkna på en mer individuell foderstat. Klicka här och fyll i detta formulär så återkommer vi med en beräknad foderstat. 

Vallfoder/bete ska vara basen i hästens utfodring. Tillgång till färskt vatten dagligen.

EQ-FLOURISH
16 Produkter

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password