Evo Penguin Tool - hovrasp

249,00 kr
Inkl. moms

Rasp och hovkrats i ett! Hjälper dig att bibehålla en naturlig skålform i hoven och underhålla hovarna dagligen. Det lilla smidiga och lätt formade raspbladet gör det möjligt att ta ner valkar i sulan och fila överväxta hörnstöd. Tack vare sin form och storlek så följer den sulans form inne i hoven och därmed se till att den bibehåller sin naturliga skålform hela vägen ut till den yttersta hovväggskanten. Med en vanlig platt och lång rasp så är det risk att man verkar hoven platt, vilket försämrar balansen i hoven. En naturlig barfotahov ska vara välvd och skålad. Med det här verktyget blir det lättare att hålla rätt form på hoven. Perfekt för daglig användning och lätt att ha med sig överallt.

Antal
beräknad lev.tid ca 2,5 vecka

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Det här smarta lilla verktyget har många praktiska funktioner inbyggda:

- Gör rent hovarna med den inbyggda hovkratsen innan du sätter på bootsen.

- Penguin Tool hjälper dig att hålla hästens hovar i form med den utbytbara hovraspen i ena änden av verkytget. Även om den inte kan ersätta regelbunden hovvård, så kan du snygga till hovarna eller fixa till exempel eventuella fläkskador med den.

- Raspbladet finns som reservdel och kan enkelt bytas ut inom några sekunder. Du kan köpa den HÄR.

- Pingvinverktyget är ihåligt, så det finns plats för reservdelar så som skruvar, muttrar och brickor. Byt ut delar eller helt enkelt ändra skruvarna med insexnyckeln som också sitter på verktyget

- Ett spännband eller snöre kan träs genom hålet i ”pingvinens öga” så att verktyget kan fästas på sadeln.

OBS! Vi har märkt att de utbytbara bladen kan vara en riktig förbrukningsvara, alltså det är inte alltid de håller top kvalitét. Vissa spricker lite för lätt eller till och med blir lite slöa direkt i början. Hör av dig inom en vecka efter att du mottagit varan om du inte skulle bli nöjd med bladet, så får du ett nytt av oss i ersättning

Instruktionsvideo:


EVO-PENGUIN
Grade 
2023-01-27

Bra köp!

Väldigt smidig att använda men hade önskat att den var något vassare.

Grade 
2022-09-24

Lättanvänd liten rasp!


För mig som har problem att hålla i en vanlig rasp har denna fungerat väldigt bra för underhåll mellan verkningar. Handtaget är greppvänligt och raspen lagom vass, även efter regelbunden användning i ett halvår. Plus för utbytbart raspblad! Hovkratsdelen är dock trubbig och ej särskilt användbar, men överlag tycker jag det är ett mycket prisvärt verktyg.

Grade 
2022-09-10

Bra och smidig rasp

Bra och smidig rasp som gör det lättare att få till en bra skålning. Upplever dock att bladet blir slöare efter ca 10 verkningar.

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password