Sole Mates THINS

465,00 kr
Inkl. moms

En unik rehabsula som går att anpassa perfekt till undersidan av hästens hov som ett "ortopediskt fot-inlägg" för hästen! Det är bra för att träna och utveckla de inre strukturerna i hoven. Sulan är designad för att efterlikna samma densitet som strålen och ge samma typ av stimuli till brosk och elastisk puta. Materialet är unikt eftersom det kan formas relativt enkelt och "värmesvetsas". Kan användas ihop med Perfect Hoof wraps, som iläggsula i boots eller silvertejpas runt hoven som den är. Går att värmesvetsa ihop med sig själv och därför individanpassas till hästens specifika behov. Bra att ha i stallapoteket vid akut fång eller andra hovskador. Säljs parvis - detta är den tunnare 12 mm varianten!

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Tjocklek: 12mm

(Denna sula finns också i tjockare format: 24mm. Du hittar den här)

Sole Mates terapeutiska hovstimuleringssulor hjälper till att återställa rätt funktion till hoven. Tillverkad av ett unikt skum med slutna celler som har formulerats för perfekt stöd. Sulorna har en förmåga att anpassa sig till hoven och en längre hållbarhet än t.ex skumsulor. Genom att värma upp sulan med en gasolbrännare kan man smälta och svetsa samman material, skära i det, och därigenom forma det precis efter eget önskemål. På det viset så kan man individanpassa rehabsulan som att den ger hoven terapeutiskt stöd och stimuli på rätt ställen.

Dessa sulor är såpass stabila att de håller formen längre tid än många andra sulor. 

Sole Mate Thins är en tunnare variant av orignalet Sole Mates och dessa är utvecklade för att användas på mindre ponnys som med lägre vikt som inte behöver ha så tjocka sulor

När de används tillsammans med rätt mängd träning har dessa sulor visat sig vara oumbärliga i för att återställa den nödvändiga strukturen inuti hoven. De kommer också att hjälpa till att förhindra ytterligare trauma i hoven vid olika typer av hovsjukdomar, som försvagat hovens inre struktur. Deras unika cellstruktur sprider ut energi och chock bättre än någon annan typ av hovsulor på marknaden. Dessa sulor är också möjlig att användas som iläggsulor i boots (men bootsen behöver vara tillräckligt rymliga). Man kan även silvertejpa sulorna runt hoven för att ge omedelbart stöd till hoven.

Sulan är lätt att trimma och kan värmesvetsas till sig själv, så att hovvårdaren kan skapa anpassade kuddar och stöd till strålen när det behövs. När de sprayas med Silvetasol före applicering kommer de inte att främja mikrobiell tillväxt.

Varje stall bör ha en uppsättning av dessa sulor till hands i sitt stall-apotek vid akut fång eller akut skada. Säljs i par.

På Viahovs youtubesida har vi samlat en spellista med utbildningsmaterial så att du kan lära dig hur man applicerar Sole Mates och Perfect Hoof Wear. Du hittar dessa utbildningsvideos här! -

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT SKAPA ETT ORTOPEDISKT FOT-INLÄGG!

1. Värm upp sulan med en gasolbrännare (eller annan värmekälla). Värm tills den börjar "svettas" lite.

2. Ställ ner hästens hov på sulan. (lyft upp motsatt ben så att hästen ställer ner hela sin vikt på sulan

3. När fot-avrtycket är skapat i sulan så kan du sedan klippa och skära sulan till önskad form!

4. Lägg "Mastic tejp" i hoven och placera sulan mot hoven. Mastic tejpen gör att sulan ligger stilla i hoven och hålls fast.

5. Värm upp en vass kniv med gasolbrännare så den blir varm - och skär fram önskad form på sulan. Du kan trimma den på samma sätt som du hade trimmat hoven, för att få fram önskad form och balans i hovkapseln. (Här hittar du en video när KC La Pierre gör detta --- LÄNK)

6. När du har format klart sulan så kan du antingen wrapsa fast den med en Perfect Hoof Wear polywrap, alternativt tejpa fast den med silvertejp eller sätta på en hovboot över som skydd. 

Nu har du skapat ett ortopediskt fot-inlägg!

PHW-SOLEMATE-THINS
19 Produkter
Grade 
2022-08-25

Härliga sulor

Mjuka och lättformade sulor att använda i barfotabootsen, min häst fick dessa i bootsen under sin hovrehab då han behövde ”vila” från wraps

Toppensulor!!

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password