Comfort Pads

Comfort Pads - 6 mm

215,00 kr
Inkl. moms

En något tunnare variant av Comfort Pads. Med sina 6mm är den ett bra alternativ för att skydda och stötta hoven i boots med tajtare passform. Den lämpar sig också perfekt som rehabsula att kombinera ihop med den tjocka Comfort Paden för att klippa och klistra ihop en stråltryckssula eller individanpassat rehab-inlägg i bootsen. Denna sula skyddar och formar sig efter undersidan av hästens hov och hjälper till att distribuera ut hästens vikt över en större yta. Den bidrar till en bättre stötdämpning i hoven samt stimulerar hovmekanism och blodcirkulation. Säljs i PAR och finns i TRE olika modeller med olika densitet! Mjuk-medium-hård. 

Densitet
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

EasyCare 6 mm Comfort Pad - tre olika densitet

Ge din häst mer komfort och stöd i varje steg! Dessa paddar finns i den ursprungliga 12 mm tjockleken, liksom den nyare, tunnare 6 mm tjockleken. Detta tunnare alternativ kan användas ensamt eller staplas i valfri kombination för att individ-anpassa iläggsulan och är utmärkt rehab. Du kan t.ex använda en tunn sula, i kombination med en tjock sula, och skapa en stråltryckssula (klipp en trekant av den tjocka sulan, och klipp ut en trekant av den tunna, och klistra på den tunna sulan)

Alla comfortpads finns i tre olika densiteter (hårdhet): mjuk (grön), medium (svart) och fast (röd).

Dessa sulor ökar trakt-komforten så att hästen uppmuntras att röra sig korrekt med traktlandning. Sulorna kan också användas för att förbättra bootsens passform samtidigt som de ger dämpning, extra skydd och strålstöd till hoven. Comfort Pads är ett utmärkt sätt att hjälpa hästen vara bekväm i övergången från skodd till barfota.

Dessa bekväma sulor består av EVA skum och är 6 mm tjocka. Används vid behov av extra skydd, när hästen är öm i sulan eller strålen, när underlaget är väldigt tufft, eller när hästen behöver träna upp sin hovfunktion. Även vid rehab. De kan även användas om man behöver fylla ut skorna för att få en tajtare passform. Det är extra bra att ha dessa om man väljer boots med väldigt hård och stum sula.


Dessa sulor säljes parvis

För att få rätt storlek så klipper du själv till sulorna i rätt mått. Bästa passform och funktion uppnås om du klipper sulorna så att de ligger tätt i skorna utan någon luftspalt någonstans.
OBS! Sulornas storleksmarkeringar är bara kompatilbelt med Easycares skor, så kolla av med dina skor så att du klipper ut dem i rätt form som passar bootsen du har.

Dessa sulor finns i TRE olika typer - en mjuk, medium och en hårdare. Hård är den ROSA sulan som har lite högre densitet och håller formen lite längre, och passar därför de tyngsta hästarna lite bättre. Medium är den SVARTA som är lite mjukare och därför mera lämplig vid fång eller andra hovproblem - Mjuk är den GRÖNA som lämpar sig för sjuka hästar som har mycket ont i hoven eller för de allra lättaste och minsta ponnyerna.

Tänk på att ju mjukare densitet du väljer desto kortare livslängd och hållbarhet har du på sulan. Välj den hårda sulan om du prioriterar en som håller länge. 

Angående Hållbarhet
Dessa sulor bör bytas ut med jämna mellanrum eftersom materialet tröttas ut efter en tid. Om du hellre prioriterar sulor som håller extremt länge, så kanske du istället bör titta på sulan Dampening pads från Equine Fusion. Den sulan är tillverkad i segt gummi-material och mycket mjuk, men stabil. Den är bara 4mm tjock men den är extremt hållbar tack vare det sega outtröttliga materialet. Du hittar alla våra olika sulor på denna sida.

COMF-PAD-6MM-RÖD
14 Produkter
Grade 
2022-09-10

Använder dem under verkning

Jag har de svarta och jag tycker att de verkar vara av väldigt bra kvalite. Använder dem under verkning av min gamla ponny som tycker att det blir jobbigt att hålla upp hovarna länge när han står på betongen. Lägger jag dessa sulor under hovarna så går det riktigt bra!

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password