Comfort Pads

Comfort Pads 12mm

199,00 kr
Inkl. moms

Används dessa pads om du har en häst med extra känslig sula. Comfort Pads erbjuder överlägset skydd och formar sig efter undersidan av hästens hov och hjälper till att distribuera ut hästens vikt över en större yta. Den bidrar till en bättre stötdämpning i hoven samt stimulerar hovmekanism och blodcirkulation. Säljs i PAR och finns i TRE olika modeller med olika densitet! Mjuk-medium-hård. 

Densitet
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

Dessa bekväma sulor består av EVA skum och är 12 mm tjocka. Används vid behov av extra skydd, när hästen är öm i sulan eller strålen, när underlaget är väldigt tufft, eller när hästen behöver träna upp sin hovfunktion. Även vid rehab. De kan även användas om man behöver fylla ut skorna för att få en tajtare passform. Det är extra viktigt att ha dessa om man väljer joggingskor med tunnare sula - såsom Ultra, Performance eller Ultimate.


Dessa sulor säljes parvis

För att få rätt storlek så klipper du själv till sulorna i rätt mått. Bästa passform och funktion uppnås om du klipper sulorna så att de ligger tätt i skorna utan någon luftspalt någonstans.
OBS! Sulornas storleksmarkeringar stämmer inte riktigt till joggingskorna från Equine Fusion så kolla av med dina skor så att du klipper ut dem i rätt form.

Dessa sulor finns i TRE olika typer - en mjuk, medium och en hårdare. Hård är den ROSA sulan som har lite högre densitet och håller formen lite längre, och passar därför de tyngsta hästarna lite bättre. Medium är den SVARTA som är lite mjukare och därför mera lämplig vid fång eller andra hovproblem - Mjuk är den GRÖNA som lämpar sig för sjuka hästar som har mycket ont i hoven eller för de allra lättaste och minsta ponnyerna.

Tänk på att ju mjukare densitet du väljer desto kortare livslängd och hållbarhet har du på sulan. Välj den hårda sulan om du prioriterar en som håller länge. 

Angående Hållbarhet
Dessa sulor bör bytas ut med jämna mellanrum eftersom materialet tröttas ut efter en tid. Om du hellre prioriterar sulor som håller extremt länge, så kanske du istället bör titta på sulan Hoofix Protection Pads? De har liknande tjocklek men mycket högre hållbarhet. Dampening Pads är en annan mer hållbar sula, men som är desto tunnare. Du hittar alla våra olika sulor på denna sida. Klicka här!

COMF-PAD-2
11 Produkter

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password