• På rea!

Scoot Boots (parvis)

2 465,00 kr
Inkl. moms

Den här skon passar för dig som vill ha ett par lätta och smidiga boots som inte suger åt sig fukt, som är lätta att hålla rena och som är hållbara och tåliga. Värt att tänka på är att den inte passar till ALLA typer av hovar, och rätt passform är otroligt viktigt för att inte problem med skav ska uppstå. För rätt hov och med rätt storlek så är det här en superbra sko som passar till väldigt många olika ändamål och dicipliner och finns i väldigt många storlekar, från liten till stor häst! 

Scoot Boot stl
Antal
I lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

(Notera att Scoot Boot Mini-storlekar har bara en (1) front-strap medan de större storlekarna har två front-straps. Bilderna ovan visar både Scoot Mini och vanliga Scoot Boots i olika storlekar)

Den här skon finns i många olika storlekar och det är viktigt med exakt rätt passform för att inte skav eller andra problem ska uppstå. Eftersom den inte är ställbar så är det väldigt viktigt att den passar hoven perfekt från början. Vi rekommenderar att du verkligen tar dig tid att gå igenom alla instruktionsvideos för att ta reda på hur du kontrollerar passformen. För att underlätta utprovningen av rätt storlek så kan du hyra hem provskal i olika storlekar först. Här kan du beställa provskal!

Det är svårt att räkna ut säkert vilken skostorlek som är rätt, endast på måttabellen och det absolut bästa är om man kan testa flera storlekar. Om du har en häst vars hovar är under omställning efter t.ex en avskoning eller rehab av sina hovar, så får du också vara förberedd på risken att du måste byta storlek efter hand som hoven förändrar sig. Scoot Boot är inte ställbar. Däremot så kan man värma upp den med värmepistol och "töja" lite i plasten om det behöver lite justering. Observera att plasten kan bli lite försvagad om man värmer den för mycket.

Om du rider mycket i djup lera och terräng och behöver extra säkerhet för att bootsen inte ska ramla av, så rekommenderar vi att du kombinerar med Scoot Mud Strap!

Behöver du hjälp med rådgivning vid valet av sko? Maila gärna in bilder till oss på info@viahov.se så hjälper vi dig gärna! Kika först på den här sidan så att du tar bilderna på rätt sätt innan du skickar

Detta är en boot som går nedanför kronranden, men den har en plast-del som går upp runt bakdelen av hoven om omsluter med en rem (pastern strap) ovanför kronranden för att hålla skon på plats. Liknande funktion med fastsättningen finns på många andra boots på marknaden, bland annat Evo, Flex, Easyboot Fury Heart, och många andra boots. Och det vi har lärt oss av detta är att det är oftast på den punkten där hårda plastremmar ligger an mot huden, som skavsår kan uppträda om bootsen har dålig passform, eller om hästen har dem på sig under lång tid, eller under väldigt krävande distanser. Därför levereras Scoot Boot med en "trail gaiter", ett litet mjukt neoprenskydd som täcker bakdelen av skon. Scoot Boot kan töja sig litegrann efter användning, så tänk på att inte ha på dem för långa tider i sträck i början utan ge hästen tid att "gå in sina skor". I början kan därför risken för skav vara lite större. Om man vet med sig att man har en häst som är känslig för skav eller om man ska rida distans så rekommenderar vi att du använder något extra skavskydd med de här bootsen. Detta gäller egentligen ALLA boots som har (hårda) remmar av plast som ligger mot hästens hud. Skydda gärna hästens ben med en extra skyddsgaiter eller strumpa, alternativt EVA-tape (en tape med neopren på bakdsidan) så att man kan skräddarsy skydd på sina boots. Du hittar alla dessa tillbehör i butiksavdelningen "Strumpor & Skavsårsskyd"

HÄR HITTAR DU MÅTT-TABELLEN

FÖRDELAR MED SCOOT BOOTS:

 • Den är enkel att hålla ren då det inte finns tyg eller kardborre
 • Materialet gör att den inte drar åt sig fukt vid ridning i blöt terräng. Den är tillverkad av mycket stark TPU (termoplastisk uretan) med fästremmar vilket ger en superb motståndskraft i alla typer av terräng.
 • Den är lätt att sätta på för gammal som för ung.
 • Du kan kombinera fästremmar i olika snygga färger! Se våra tillbehör
 • Det går både att dubba och brodda dessa skor för vinterbruk
 • Det går att värma dem med varmluftpistol för att forma dem för avvikande hovar

VÄRT ATT TÄNKA PÅ!

 • Den passar olika hovformer både de som är något längre än bred men även de som är något bredare än lång.
 • Hovarna måste vara välformade utan utflytningar och med låga trakter. VIKTIGT
 • Vissa som har problem med styrka i sina fingrar kan tycka att frontstrapsen är lite krävande att sätta fast på knappen. Man kan då använda en hovkrats som hjälp.

-------------------

Scoot Boots är INTE lämpliga för:

 • Hovar med för höga trakter, långa tår eller utflytna hovväggar - helst ska hovarna vara barfotaverkade av kunnig hovvårdare med korta intervaller under en period för att dessa skor ska komma till sin rätt. Har du en häst med avvikande hovform eller den är nyligen avskodd från sina järnskor så rekommenderar jag en övergångsperiod på minst 6-12 månader där hästen barfotaverkas och går med joggingskor som är mer förlåtande för olika hovformer
 • Hovar med större strukturella förändringar p.g.a. av skada på ballarna eller laminitis, fång, EDE etc (se rådet ovan)
 • Bockhovar (Club feet)
 • Om hovens LÄNGD överskrider hoven BREDD med mer än 10 mm då är Scoot Boot är inte lämplig för din häst.
 • Om hovens BREDD överstiger hovens längd med mer än 10 mm är troligen Scootboot inte lämplig eller du bör ta hjälp av en hovvårdare för att kolla upp måtten.

Scoot Boot är INTE lämpliga för Vertikala hovar (raka, branta hovar)

Scoot Boot är INTE lämpliga för kraftigt utflytna hovar:

-------------------

ATT HITTA RÄTT STORLEK

Det är mycket viktigt att mäta hovarna rätt. Det bästa är att gå på breddmåttet först och oftast ligga på det högre måttet i tabellen. Det händer rätt ofta att det görs felbeställningar för att man inte mätt helt korrekt. För det mesta gäller det att det är längdmåttet som mäts fel. Tänk på att du är alltid välkommen att skicka in bilder och mått på hovarna till vår ONLINESERVICE!

VILL DU BESTÄLLA HEM PROVSKAL SÅ HITTAR DU DETTA HÄR

Hur vet jag att jag har rätt storlek?
Titta på dessa videor som ger mycket bra information. 

HUR MAN BRODDAR SCOOT BOOTS KAN DU SE I DENNA VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=eO3EhcjloEc

scoot-4S
2 Produkter

Nedladdning

VIAHOV Miljövänlig följesedel

VIKTIG INFO till dig som beställer skor från Viahov! Läs igenom denna när du har beställt skor av oss.

Nedladdning (132.4k)

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password