Hoof Wrap Soaker

589,00 kr
Inkl. moms

Använd den här mycket smidiga Hoofwrap Soaker-påsen för att enkelt kunna blötlägga eller behandla hästens hovar! Du kan använda den till att göra fotbad för att både behandla och förebygga hovröta. Den är också optimal för att kunna blötlägga hästens hovar på sommaren innan verkning för att mjuka upp hornet och göra den mera lättverkad. Eftersom den har kardborreremmar så är den lätt att spänna, så att den sitter smidigt kring hästens hov, även om hästen flyttar omkring på sig. Ingen risk för spill! Den är stor nog att även kunna passa till lite större hovar som nordvensk och tinkerhästar.

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Detta är ett måste att ha i stallet eftersom den är mångsidig och bra att ha till mycket

Du kan t.ex använda den för att blötlägga hästens hovar sommartid inför verkning (hovarna mjukas upp inför verkningen om man låter dem stå i vatten en liten stund)

Du kan använda den för att behandla och förebygga strålröta, hålväggar, bärrandsröta m.m - Det är mycket effektivt att ställa hästens i fotbad en stund så att hovarna får "soaka", dvs suga åt sig vätskan en stund. Du kan t.ex använda dig av kolloidalt silver, Sole Cleance, kopparsulfatlösning, eller något annat valfritt alternativ som du vill använda.

Du kan också använda den som "våtvarmt omslag" om du vill få ut en hovböld, eller ha dem som ett tillfälligt skydd vid händelse av en skada - om du har bandage över hoven.

Det sitter två stycken starka kardborreband runt påsen samt ett snöre med dragsko i toppen, som gör den lätt och snabb att stänga när man väl har fått den över hoven. Den sitter då stadigt fast på hoven utan att lossna även om hästen flyttar på sig. (Vi kan dock inte lova hur länge den sitter kvar om du lämnar hästen lös i boxen eller hagen med den på sig. Finns då risk att den trampar av sig påsen.)

Den har en tjock skumsula inuti vilket gör att hästen står bekvämt, samtidigt som den blir skyddad från att bli sönder-rispad mot golvet när hästen står på den. 

Den är tillverkad i starkt och hållbart tyg som är behandlat med silikon på insidan för att vara vattentätt och kan hålla vätska!

Finns i endast en storlek - passar bäst för större ponnyer och hästar.

Medföljer i förpackningen: En extra iläggssula och reservband med kardborre.

Hoof Wrap Soaker inlägg på Instagram:


https://www.instagram.com/p/CrTYc6zKfuZ/

https://www.instagram.com/p/CqI5WdVrnFv/

MC13
7 Produkter

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password