Sallenders & Mallenders Cream

Ny

HELT suverän kräm med enbart naturliga ingredienser för att få bort krustor och ruvor i huden vid rasp/mugg- symptom. Den behandlar även bakterie/svampangreppet med naturliga ingredienser. Otroligt mjukgörande och len mot huden tack vare stort innehåll av naturliga oljor såsom t.ex Kokosolja, Jojobaolja, Bivax och Kakaosmör. "Snälla" men effektiva ingredienser! Välj mellan stor eller liten burk!

Mer detaljer

populär produkt! Finns i lager

375,00 kr

 • 500 ml
 • 1000 ml

Lägg till i önskelistan

Betalalternativ
Betalalternativ

Mer information

Denna krämen är speciellt avsedd att behandla det mugg/rasp-liknande tillstånd som många kallblod drabbas av, som kallas Sallenders (läs mer om det nedan). Men den går självfallet lika bra att behandla "vanlig" mugg/rasp med eftersom den är både mjukgörande för krustorna, och den är även behandlade mot det svamp/bakterie-angrepp som ofta pågår i huden. Innehållet av de naturliga oljorna mjukar upp huden och hjälper krustorna att lossna på ett mycket skonsamt sätt, och zink-oxiden samt de antibakteriella egenskaperna hos vissa av oljorna (t.ex aloevera, kokosolja och enbärsolja) hjälper huden att läka ut en eventuell svamp/bakterie-infektion. Läs den fullständiga innehållsförteckningen längst ner!

Sallenders och Mallenders kan vara en riktigt svårbehandlad och envis hudåkomma. Den bildar en förtjockad hud och krustliknande flagor och sårskorpor på fram och bakben som ibland har vaxliknande konsistens. Mallenders visar sig främst bakom knäna på frambenen och Sallenders på framsidan av hasen på bakbenen. Men de kan även gå att hitta längre ner på benet och gömmer sig ibland i hovskägget runt kotleden. Problemen visar sig främst på de tunga raserna och på hästar med hovskägg. Det är mycket vanligt på tinker, shire, clydesdale och frieserhästar. Även nordsvenskar och ardenner kan drabbas.

Sallenders och Mallenders kan bli extremt obehagligt för din häst och det lämnas obehandlat och kan i värsta fall orsaka hälta eller kraftig smärta i området. Om hudproblemen lämnas obehandlade så finns stor risk att det utvecklas sekundärinfektioner med svamp- och bakterieangrepp i huden.

Åkomman beror på överproduktion av keratin som är ett fibröst protein och en av de viktigaste byggstenarna i tex hår/päls och hovar. Det är kanske troligt också av denna anledningen som denna åkomma är vanligare hos de hästraser som producerar tjockt och kraftigt hovskägg. Detta tillstånd är tyvärr permanent och det finns inget botemedel mot Sallender och Mallenders. MEN - lyckligtvis så kan tillståndet behandlas så att man håller det under kontroll. 

OBS! Sallenders och Mallenders kan uppstå i kombination med angrepp av fotskabb - envisa kvalster som trivs bra och lever i den förtjockade huden på hästarnas ben. Hästarna kan få kraftig klåda och stampa med benen. Då kan du behöva dubbelbehandla mot både fotskabb och rasp. Till fotskabb finns en annan bra produkt vi säljer - klicka här!

Farriers Ointment Sallenders & Mallenders Cream är skonsamt mjukgörande på de hårda krustorna som inom loppet av ett par dagar kommer att ramla av. Denna krämen kommer också att hjälpa till att förebygga och behandla eventuella sekundärinfektioner pga svamp/bakterier som uppstått i hudområdet. Det är ett enkelt, tryggt och naturligt sätt att behandla med och kommer att göra hästens ben lena och fria från krustor, självsprickor och smärta inom mycket kort tid.

Det finns MÅNGA positiva recensioner på denna krämen och det är precis därför vi har tagit hem den till försäljning nu. Vill du läsa mer referenser på produkten så rekommenderar vi att du läser mer på tillverkarens hemsida. 

Behandling: Stryk på 2 gånger per dag tills krustorna mjuknat och ramlat av. Undvik att plocka och pilla på krustorna innan de "mognat" själva, eftersom detta riskerar att leda till ytterligare hud-irritation i det påverkade området. Full instruktion medföljer burken vid köp.

OBS! Tänk på att alltid Testa krämen på ett litet område först, för att utesluta eventuella allergier/reaktioner. Vissa hästar kan ibland vara överkänslig på någon av oljorna i krämen.

Innehållsförteckning:

 • Kokosolja
 • Aloe Vera extrakt
 • Kakaosmör
 • Mandelolja
 • Jojobaolja
 • Bivax
 • Enbärsolja
 • Lavendelolja
 • Glycerin
 • Zinkoxid

Innehållsförteckning latin/engelska:
Cocos nucifera (cocnut) Oil, Barbadensis Leaf Extract, Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cera Alba, Juniperus virginiana Oil, Lavandula angustifolia (Lavender) Flower Oil, Glycerin, Zinc Oxide

Omdömen

Betyg 
2018-04-18

Bra

Krustorna försvann ganska fort men hästen blev lite öm i huden där jag smörjt så jag smörjer inte så ofta som anges utan med lite mer mellanrum.

Betyg 
2018-04-16

Farriers

Använt den sen i december mot mallenders på min irish cob. Efter att krustorna lösts upp efter några dagar behöver man dock fortsätta smörja varje/varannan dag. Då håller sig krustorna borta. Bästa krämen jag provat.

Betyg 
2018-04-16

Toppenbra kräm

Har använt denna krämen på min Frieser som lätt får mugg och är den bästa jag använt
Den är go & mjuk att smörja in , luktar gott & gör verkan ganska fort
Rekommenderar verkeligen er att prova

Skriv din recension !

Skriv din recension

Sallenders & Mallenders Cream

Sallenders & Mallenders Cream

HELT suverän kräm med enbart naturliga ingredienser för att få bort krustor och ruvor i huden vid rasp/mugg- symptom. Den behandlar även bakterie/svampangreppet med naturliga ingredienser. Otroligt mjukgörande och len mot huden tack vare stort innehåll av naturliga oljor såsom t.ex Kokosolja, Jojobaolja, Bivax och Kakaosmör. "Snälla" men effektiva ingredienser! Välj mellan stor eller liten burk!

Skriv din recension

Tillbehör