Honeyheel

385,00 kr
Inkl. moms

Honung och zink-baserad sårkräm för hästar. Detta är en helt suverän fyllig kräm för all slags sårvård. Krämen utvecklades för mugg men fungerar till så mycket annat tack vare att den bildar en effektiv barriär som skyddar området och stödjer läkningsprocessen och snabbar på nybildning av frisk vävnad. Den är mild med mycket effektiv tack vare högkvalitativa ingredienser Honung, Zinkoxid och Aloe Vera. Välj 100ml tub eller 500ml burk

Mängd
Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Red Horse gjorde ursprungligen HoneyHeel när de insåg de fantastiska egenskaperna hos de viktigaste ingredienserna från obehandlad/opastöriserad honung och zinkoxid. Tillsammans bildar de en extremt fyllig kräm med mycket effektiva barriäregenskaper som inte bara skyddar området men också stödjer den naturliga läkningsprocessen. Med tillägg av lugnande Aloe Vera detta gör det Honeyheel till en mycket användbar barriär vid sårvård.

Red Horse teamet utvecklade urpsrungligen Honeyheel för att behandla envis mugg på en unghingst som inte tyckte om att man rörde hans ben. De behövde något som skulle kunna tillämpas snabbt och stanna på plats på ett område på bakbenet, och de blev förvånade över hur väl det gjorde jobbet! Klibbigheten i denna krämen skapar en enastående hudkontakt med de aktiva ingredienserna.

Kunderna har också använt den på hoven, för att desinficera strålen och fylla upp hålrum i hoven, vilket inspirerade Red Horse till att ta fram ytterligare hovkrämer (se Artimud och Hoofstuff).

Innehåll:

Zink: 40% högkvalitativ Zinkoxid som en primärt hjälper läkning genom att bekämpa bakterier och svampar och bidrar till nybildning av frisk vävnad. Ett anmärkningsvärt milt, effektivt och antibakteriellt medel.

Honung: Opastöriserad/obehandlad ren akaciahonung för att bibehålla viktiga enzymer som hjälper läkningsprocessen

Aloe vera juice: Aloe vera lindrar och lugnar huden samt ger förbättrad konsistens till krämen.

Som med alla Red Horse produkter görs det utan kompromisser, genvägar eller fylladsmedel. HoneyHeel är 100% aktiva naturliga ingredienser.

Disclaimer från Red Horse:

  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.

  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.

  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.

  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.

  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.

  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!

  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.

H-HEEL-500
26 Produkter

Särskilda referenser

ean13
5060424280377
Grade 
2022-09-24

Bästa sårsalvan jag provat!

Bästa sårsalvan jag provat!
I sommar har produkten använts flitigt på alla småsår och den är hur bra som helst. Krämen är VÄLDIGT kletig (samt mjuk och len) så den sitter kvar ordentligt och bildar snabbt en skorpa som kan sitta i flera dagar och hålla bort flugor. Rekommenderar att köpa på tub, den kan vara lite svår att hantera på burk pga klibbigheten????

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password