• Reducerat pris
  • Ny

FEATHER MITE SHAMPOO *utförsäljning*

325,00 kr
305,00 kr Spara 20,00 kr
Inkl. moms

Farriers Feather Mite Shampoo är den senaste produkten i Farriers sortiment för hovskäggshästar. Detta schampo används för att förebygga angrepp av fotskabb hela året runt och hålla hovskägget skinande rent, väldoftande och fräscht! Perfekt för användning tillsammans med Farriers Biosect Spray och Sallenders Cream.

Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

FAKTA
Fotskabbskvalister är mikroskopiska parasiter som lever och trivs på hästar med tjockt hovskägg som t.ex Tinker, Irish Cob, Frieser, Shire mfl. Det kan drabba alla hästar men de som verkar vara mest utsatta är "hovskäggshästarna" och andra hästar med nedsatt immunförsvar. Fotskabben gräver gångar under huden och kan orsaka stort obehag, klåda och stress för din häst. Fotskabbskvalster är extremt svåra att behandla och det är nästan omöjligt att bli av med dem helt och hållet eftersom de kan leva under långa perioder utanför sitt värddjur och de kan enkelt "ta semester" på hästar som inte uppvisar symptom. De hästarna är bara symptomfria smittbärare. När skabbdjuren får optimala levnadsförhållanden så kan de snabbt föröka upp sig i enorma mängder. När hästen väl börjar uppvisa symptom på klåda så har de redan hunnit bli väldigt många i antal. Det är därför rekommenderat att man fortsätter att förebyggsbehandla de mest utsatta hästarna för att hålla populationen i schack även när hästen är symptomfri - så att fotskabben aldrig får möjlighet att växa i antal och hästen får tillbaka sina symptom.

I Sverige har dessa typer av hästar blivit mer och mer vanliga i takt med ökad import från andra länder, och därmed har också problem med fotskabb växt även här i Sverige. I England där dessa raser är vanliga och man har fuktiga milda vintrar så är detta problem mycket vanligt och man har lång erfarenhet av att bekämpa detta problem med olika huskurer. 

Ett annat problem som dessa raser också ofta får är krustor och valkbildning i karleder och knäveck. Detta ska inte förväxlas med fotskabb. Det är inte samma sak även om det ofta uppstår på samma hästar, samtidigt med fotskabb. Det är ingen vanlig "rasp" eller "mugg" det handlar om. Det kallas "Sallenders" på framben och "Mallenders" på bakben (eller "Hyperkeratosis") och beror på överskottsproduktion av keratin i huden. (Keratin är det som skapar det tjocka vackra hovskägget på dessa hästar) När det bildas för mycket keratin så kan det bli sekundärinfektioner i huden som gör huden sårig. Det är smärtsamt för hästen och bör behandlas kontinuerligt, eftersom det inte går att bota orsaken till det.

(Har din häst fotskabb? Symptom på fotskabb är att hästen har klåda. Den kan gnaga sig i karlederna, gnida sina ben mot varandra eller stå och stampa med hoven i marken. En del hästar visar inga symptom alls eftersom de "står ut" med klådan bättre än andra hästar. Det är inte lätt att säkerställa fotskabb med hjälp av ett skrapprov på huden eftersom det är lätt att missa att få med kvalster i provet. Din häst kan alltså ha fotskabb även om den uppvisat negativt resultat på ett skrapprov)

Vår leverantör Farriers Equine Care från Storbritannien har några av de absolut bästa preparaten för att hålla båda dessa problem i schack! De är specialiserade på att tillgodose behoven hos våra speciella "hovskäggshästar". Här kan du se hela Farriers sortiment

Uppvisar din häst symptom på fotskabb så rekommenderar vi att du först börjar med att göra en behandling med Farriers Biosect Mite Treatment, för att därefter fortsätta med regelbunden schamponering med Farrieres Mite Schampoo. Detta kommer säkerställa att fotskabben aldrig blir tillräckligt många igen för att orsaka framtida problem.

Farriers Feather Mite Shampoo har ett rikligt med skum, luktar gott av pepparminoljan och kommer dessutom att göra hovskägget på din häst skinande rent! Den har också en hjälpande effekt på Sallenders/Mallenders såtillvida att den hjälper till att hålla huden fräsch, och minskar sekundärinfektionen och svampen i huden som är problemet vid Mallenders/Sallenders. Men man behöver alltid kombinera med något som är mjukgörande efteråt så krustorna lättare faller av. Så det är jättebra att kombinera med M&S Cream (sallenders cream)

Denna produkt kan användas så ofta du vill.

INNEHÅLL:

  • Aqua
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Sodium Chloride
  • Glycerin
  • Cocamidopropyl Betaine
  • Polyquaternium-7 
  • Biomethrin (samma aktiva ingrediens som Farriers Biosect Mite Spray)
  • Peppermint Essential Oil 
MITE-SCHAMPO-500
6 Produkter

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password