• På rea!

Cracked Heel Cream 1000ml (Mud Fever cream)

375,00 kr
355,00 kr Spara 20,00 kr
Inkl. moms

Bästa krämen mot mugg och rasp! Denna lyxiga väldoftande krämen innehåller endast rena, naturliga ingredienser, som är mycket effektiva för att behandla envis mugg hos hästar. Den mjukar upp krustor och sårskorpor och främjar en sund hudtillväxt. Införlivad i denna kräm är en barriäringrediens som är vattenavstötande för att hålla det drabbade området torrt. Du kommer se effekt inom några dagar!

Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

(OBS: Krämen har bytt namn från tidigare "Mud Fever Cream")
Mugg/rasp är inte en enda sjukdom men kan ses i olika former. Det förekommer speciellt i varmt, vått väder och är förknippat med ett antal orsaker. Det är verkligen inte begränsat till hästar som paddlar knä djupt i leran! Lera feber kan sträcka sig från en mild hudirritation till mycket smärtsamma infekterade sår och kan i vissa fall orsaka signifikant svullnad med svår hälta/smärta. Villkoren påverkar underbenet, oftast baksidan av pastern. Det börjar med torrt hår och inflammerad hud med krustor. När samma tillstånd uppstår på överkroppen kallas det "regnskållor"

Bakterien Dermatophilus congolensis orsakar mugg/rasp och under normala förhållanden lever denna bakterie i mark som sporer och kan överleva från år till år. Dessa sporer aktiveras av vått väder och det är därför vi ser sjukdomen när marken är våt.

Denna bakterie kan inte invadera frisk hud. På vintern gör regn och lera huden mjuk, ständig vätning och torkning av benen leder till att huden i detta område blir mer sårbart för skärsår, och då kan bakterierna komma in. Faktum är att allt som skär eller sticker huden, som ett litet snitt eller sår, kan låta bakterierna invadera. Av den anledningen är leriga förhållanden inte alltid nödvändiga för att mugg/rasp ska inträffa.

Vissa hästar verkar mer benägna att få mugg/rasp än andra och det beror på att deras hud är en mindre effektiv barriär mot infektion. Till exempel, hästar med vita och / eller hårlösa karleder tycks lida mer och hästar med mycket håriga ben kan lida mindre (eftersom deras hud är lite mer skyddad). Om en häst lider av en annan form av infektion som skabb eller ringorm, kan huden bli skadad och det medför en sekundär infektion. Det är viktigt att identifiera och behandla den främsta orsaken eftersom varken skabb eller ringorm kommer att botas med antibiotika.

Diagnosen av mugg/rasp kan göras genom att identifiera den torra huden och pälsen, krustor och sårskorpor på en hästens ben. Behandlingen av detta tillstånd är tyvärr inte alltid så enkelt! Betydelsen av regelbunden inspektion av hästens ben för att uppdatera sig om hästens tillstånd tidigt kan inte understrykas nog, och som alltid är förebyggande mycket bättre än botemedel.

Anvisning:
Att hålla hud och päls ren och torr är en förutsättning för att kunna behandla mugg/rasp. För att göra detta möjligt måste man ibland flytta hästen bort ifrån den leriga och fuktiga miljön och hålla hästen på stall under en period. TVÄTTA INTE BENEN - låt det angripna området torka upp och borsta sedan varsamt bort den intorkade leran med en mjuk borste. Applicera Farriers Mud Cream två gånger dagligen på det angripna området. Skrapa inte bort några sårskorpor. Dessa sårskorpor kommer att mjuka och lossna av sig självt inom några dagar. Fortsätt att applicera krämen tills att pälsen börjar växa tillbaka. Krämen kan användas som en barriär mot fukt och för att förhindra och förebygga att mugg ska uppstå.

Innehåll: kokosolja, Aloevera, Kakaosmör, Sötmandelolja, Jojobaolja, Bivax, Lavendelolja, Citronolja, Tea Tree Olja, Glycerin, Zinkoxid

OBS!! Uteslut eventuella allergier genom att provstryka på ett litet begränsat område först, så att du vet att din häst inte är överkänslig mot någon av ingredienserna i krämen. 

CR-HEEL-1000
8 Produkter

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password