Farriers Biosect Mite Spray 500ml

Biosect Mitespray 500ml utan sprayhuvud

En spray med naturliga ingredienser för att behandla envis fotskabb på hästars ben och hovskägg, som är vanligt på bland annat tinker, irish cob, ardenner, nordsvenskar, och andra tyngre hästar med hovskägg. Fungerar även mot löss och loppor. 500ml spray flaska.

Antal

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

Vi har tagit hem den här produkten från Farriers i Storbritannien där man har lång erfarenhet av att behandla fotskabb och rasp /mugg (se även sallanders cream) på de inhemska raserna som Tinker, Irish Cob, Shire, Clydesdale som tyvärr ofta drabbas av dessa olika problem. Med ökad import av hästar ifrån Storbritannien och ett mildare klimat så har vi nu sett att dessa åkommor även ökar även här i Sverige. I England är de duktiga på att fram lämpliga produkter och vi tycker att Farriers har ett bra produktutbud för dessa hästars specifika problem. Vi gillar att de använder sig av endbart naturliga och snälla ingredienser!

Farriers Biosect Mite Spray är idealisk för att behandla de envisa parasiterna som ofta lever på hästarna, fotskabbskvalster. Biosect jobbar genom att förlama kvalsterna, vilket gör att de inte kan flytta på sig och dör snabbt. Du bör se positiva resultat inom 24 timmar. För kraftigt angrepp rekommenderar vi att hovskägget på tunga hästar rakas eller klipps bort.

Biosect sprutas direkt på de drabbade områdena, så att lösningen kommer rakt ner till huden där kvalsterna lever. För enklaste applicering rekommenderas att du klipper ner hovskägget på hästen först. Men om du föredrar att inte klippa dina hästars hovskägg, se då till att du sprayar rikligt på benen och gnuggar lösningen väl in i hovskägget så att det når ner ända in till huden, överallt. Använd alltid skyddande gummihandskar för denna uppgift.

Vill du vara helt säker på att täcka hela livscykeln på skabbdjuren och få en långsiktig effekt bör du upprepa denna behandlingen 3 gånger med cirka 1 veckas mellanrum. Då kommer alla eventuella nykläckta kvalster att dö.

Den fungerar naturligtvis även bra mot loppor, löss och andra sugande/bitande insekter.

Biosect kan också användas i förebyggande syfte.

Säkerhetsföreskrifter:

OBS! Verksamt ämne i denna produkt är: pyrethrums (pyretriner). Ett ämne som kommer från växten "Dalmatinerkrage". Ett populärt insektsmedel som är väl använt inom ekologisk odling för att hålla bort skadeinsekter. Det är giftigt främst för insekter och verkar genom att förlama insekten. Honungsbin är dock extra känsliga för pyretrin och därför bör man inte använda det så att bin riskerar att komma i kontakt med ämnet. Det är också giftigt för katter som saknar enzym för att bryta ner pyretrin. Ämnet kan irritera huden och ögonen. Använd skyddshandskar vid applicering. Det kan också vara skadligt att andas in ångorna. Vi rekommenderar att stå väl ventilerat eller använd en mask, för att undvika inandas ångor. Pyretrin har en relativt snabb nedbrytning i miljön, normalt oxiderar det inom max ett par dagar när det utsätts för luft och ljus. Effekten avtar alltså ganska fort efter applicering, och därför bör man upprepa behandlingen så att man täcker in hela livscykeln på skabbdjuren.

Har du frågor om Farriers produktsortiment så rekommenderar vi att ta kontakt med vår leverantör GrizzlyBearonline

BIOSECT-500

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password