Easyboot Cloud (styckvis)

1 295,00 kr
Inkl. moms

Detta är en rehabsko som lämpar sig speciellt bra som support vid understuckna trakter för att stärka upp hovens inre strukturer. Den är utformad för att ge komfort och stöd till hästar som är extra ömfotade. Det kan vara hästar med tunna sulor, understuckna trakter, NPA, negativ hovvinkel, hovbölder, fång eller förstadier till fång, för att nämna några, återhämtning efter träning eller uppstallning på hårda ytor. Den ger även omedelbar och kontinuerlig lindring för kronisk hälta och allmänna problem med ben och hovar genom att hjälpa till med rörelse och minska återhämtningstiden efter skada eller operation. Padden ingår. Säljes styckvis

Cloud stl
Antal
beräknad lev.tid ca 2,5 vecka

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Easyboot Cloud är en utpräglad rehabsko som inte är utvecklad för att ha på stall/transport eller promenader. Den är inte utvecklad att tåla ridning eller lämnas på hästen ute i hagen. Den slits ganska fort vid sådan typ av användning. Den är utformad för att vara ett rehabiliteringsstöd. Det är alltså nte en speciellt robust sko, så den håller inte så länge om man har den för kontinuerlig användning i t.ex rasthage. Men! det är trots det en av våra absoluta favoriter för rehab-användning till hästar som har NPA hovar och behöver förbättra sin kroppshållning och sitt rörelsemönster. Och vi har kunder som trots detta kunnat använda skorna som rehabskor även ute i kuperade stora hagar med gott resultat. Eftersom de är så otroligt bekväma så uppmuntrar de hästarna att röra på sig mer och med ett bättre rörelsemönster så gör det otroligt gott för hela kroppen på hästarna. Speciellt hästar som har lite NPA bakhovar brukar få bättre steg med dessa skor då det förbättrar vinkeln och är superbekvämt. Att skon går upp lite högre på hoven och omsluter den tätt gör också att den inte kommer in några grus eller sten i skorna som kan störa.

Men det man då måste tänka på är att skorna slits otroligt snabbt vid användning i hagen om hästarna springer runt fritt med skorna och leker. Du kan förlänga livslängden på skorna avsevärt genom att sätta på t.ex skyddsboots som går ned över skorna och skyddar skorna lite eller dra ett varv silvertejp över de utsatta sömmarna. Var också beredd på att behöva laga trasiga sömmar efter bara några dagar eller veckor om du inte skyddat dem på något sätt. Eftersom leverantören inte uppmuntrar till att man använder skorna i hage så gäller inte garantin för detta. Vi vill ändå gärna uppmuntra att prova dessa fantastiska rehabskor om du har en häst som behöver stimuleras till rörelse och är obekväm i sina hovar pga t.ex NPA, eller fång eller navikulära problem. De flesta sådana hästar brukar älska dessa skor enormt mycket och det gör stor skillnad att få hästen bekväm nog att våga röra på sig mera!

*Säljs styckvis

Den blå padden ingår, det är en mjuk rehabsula av samma typ som Comfort pad, men kilformad till skillnad från vanliga comfort pads.
Den bekväma skumsulan är mjuk nog för hoven att sjunka ner lite i den så att den formar sig efter hoven, och fyller strålfårorna. Det går även bra att köpa fler sulor separat efterhand som hästen sliter ut dem. De finns att köpa separat här

--------------------------------------

Skons sömmar och kanter av industriell styrka Cordura® är rundade för bättre säkerhet. En vadderad krage är extra mjuk för kotorna. Tre luftventiler ger luftcirkulation för att hålla hoven sval och förhindrar ansamling av smuts och skräp.

Easyboot Cloud är INTE avsedd för ridning.

Som med alla hov- eller benrelaterade skador, kontakta din veterinär eller hovslagare för diagnos och behandlingsrekommendationer

EVA Comfort Pad formar sig efter hoven och ger extra komfort och stöd för sulanEVA Comfort Pad

Secure Fit möjliggör utevistelse i hagen. Utformad för användning med Therapy Click System.

Stödytan på sulan minskar belastningen på den perifera hovväggen och sprider vikten över hela sulområdet.

Baksidan fälls ner för att enkelt kunna ta på och av skon

Storlekstabellen kan du även ladda ner HÄR

EB-CLOUD-00
0 Produkter

Särskilda referenser

upc
670786005140

Nedladdning

VIAHOV Miljövänlig följesedel

VIKTIG INFO till dig som beställer skor från Viahov! Läs igenom denna när du har beställt skor av oss.

Nedladdning (132.4k)
Grade 
2022-09-10

hon rör sig bättre och kan slappna av

Köpte ett par till vårt fullblod med fång samt dåliga hovar med tunna sulor. Denna ömfotad dam frustade nöjt när hon äntligen fick på dessa undersköna boots! Och vi är så glada att hon rör sig bättre och kan slappna av mer. Bootsen är lätta att ta på, snabbt och enkelt! Sulan som kommer med är kilformad och gör underverk för hennes ömma hovar! Tack!

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password