HydroHoof - fuktbalans för hoven

185,00 kr
Inkl. moms

Den här krämen hjälper till att balansera upp fukthalten i hornet och skyddar BÅDE mot uttorkning men också mot att hovarna blir för blöta och mjuka! De innehåller bl.a bivax som lägger sig lite som en fuktspärr och kapslar in fukthalten i hoven och skyddar som ett extra glanslager för hovar som har låg hornkvaitet och egen elasticitet. Vi har fått jättebra feedback från hovslagare som sett resultat på speciellt kundhästarna med de torra och spröda hovarna som lätt flisar sig. De är också utmärkt på sommaren när vädret är torrt och en insmörjning underlättar verkningen av hoven när de är hårda. En lyxig hovkräm med bl.a sheasmör, bivax, aloe vera och houng

Mängd
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

HydroHoof - Hoof Moisturiser

Mycket mer effektiv än vanligt "hovfett"! Den här produkten har en mix av ingredienser som är speciellt utvalda för att kunna hjälpa till att balansera upp fukthalten i hoven både vid torrt väder och fuktigt väder. Här i Sverige så växlar ju vädret från extremtorrt på sommaren till extremfuktigt på hösten. Detta kan göra hovarna mjuka och spröda och det hjälper verkligen att smörja hovarna regelbundet med den här hovkrämen. Den är extra viktig för hovar som lätt går sönder och flisar sig och har dålig kvalitet. Den är bra till torra hovar, torr stråle och narig och torr kronrand. Innehåller bara bra och hälsosamma grejor, ingenting giftigt som skadar hoven.

Det som händer när hoven blir fuktig och blöt är att den "suger upp" och hornet sväller och blir mjukt. När vädret sedan snabbt växlar till torrt (eller man ställer hästen på en snustorr spånbädd) innebär att hornet blir snabbt uttorkat. Jämför hur vår hud reagerar när vi ömsom utsätter den för fukt och torka. En hov med bra kvalitet har hög nivå av elasticitet i hornet och klarar oftast av dessa omställningar hyffsat bra på egen hand, utan att behöva smörjas in med oljor och fett. Men många hästar har tyvärr lite sämre hovkvalitet och behöver den här extra hjälpen för att hovens glanslager ska få en extra barriär mot uttorkning och fukt. Vi har fått in mycket bra feedback från hovslagare och hovslagare i hela Sverige som använder den här krämen och vi är väldigt imponerade av detta! har du själv testat krämen och är nöjd med den så uppskattar vi verkligen om du lämnar en recension här nere på produktsidan :-)

Red Horse har arbetat hårt för att skapa en bra återfuktande hovlotion som bara innehåller bra grejor. Designad för att balansera upp fuktnivån i hoven snarare än mätta hoven, vilket gör att fuktighetskrämen  tränger in i hornet men utan att göra hoven mjuk och fuktig. Den innehåller inga mineraloljor, terpentin eller tjära som kan skada hornet.

Även lämplig att applicera före verkning för att få hoven mer lättarbetad vid verkning när det är torrt ute. Bra för torra varma somrar eller våta höstar och vintrar som skapar obalans i hovens fukthalt.

HydroHoof kan penslas på hoven för att återfukta den i torrt väder eller för att skapa en effektiv barriär mot att överskottsfukt kan tränga in i hoven och göra hornet alltför mjukt. Fungerar alltså bra både i torrt och fuktigt väder

---------------

Gör såhär:

Smörj ofta i början, varje dag om hovarna är mycket torra - och glesa ut lite mer sen när det fått effekt. Fortsätt sedan med regelbunden behandling med jämna intervall. Alla hovar är olika och därför ser man på hovarna hur ofta som är lagom att smörja. Var noga att smörja strålen och ballområdet.(och hela hoven) Där suger hoven upp mycket och där brukar det kunna bli torrt annars. Smörj både utsidan och undersidan av hoven. Inkl kronranden, strålen, ballarna och sulan. Samt hovvägg.

Använd gärna innan hovis ska komma och verka, så är inte hovarna så stenhårda att verka, som de ofta är på sommaren. Smörj in 20 minuter före besöket.

-------------------

Innehåller bl.a:

Honung
Bivax
Aloe Vera
Sheasmör
Sötmandelolja
Vitamin E

Finns i 190ml och 500ml burk
HYDRO-H-150
22 Produkter

Särskilda referenser

ean13
5060424280445
Grade 
2022-09-23

Superbra!

Härlig konsistens som enkelt masseras in i hovarna. Man ser stor, ihållande, skillnad efter någon veckas användning. Kronränderna känns mjuka och mer hälsosamma ut.

Grade 
2022-09-10

Betydligt färre sprickor än vad det brukar vara

Köpte denna produkt i början av sommaren till ett av mina ston som alltid får sprickor mellan verkningar sommartid. Av någon anledning är hennes Hovar mer känsliga för uttorkning och brukar se bedrövliga ut så här års trots tätare verkningsintervall. Tycker mig se strålande resultat jämfört med förra sommaren. Betydligt färre sprickor än vad det brukar vara. Hovkapseln ser ”piggare” och mer återfuktad ut, inte bara när man applicerat produkten, utan flera dagar efter.

Grade 
2022-09-10

En mjukgörande salva som faktiskt fungerar!

En mjukgörande salva som faktiskt fungerar!
Jag har varit skeptisk till rådet att blöta hovarna för att de ska bli mindre torra - så gör ju inte vi när vi är torra om händerna till exempel. Men jag behövde nåt för att mjuka upp hovarna innan hovslagaren skulle komma, därför valde jag att testa denna produkt. Och den gör skillnad på torra hovar! Med regelbunden användning (tätare i början) så blir hovarna mindre torra - men förblir hårda. Salvan doftar underbart! Jag smörjer innan jag ska ut på ridtur - då är bonus att bootsen lätt glider på!
Nackdelen är priset. Men har man råd så är det en fantastisk produkt!

Grade 
2022-09-10

Liknar Aloe Vera i effekt

Upplever ungefär samma effekt som om skulle stryka aloevera/helosan på hoven och upplever den därför inte helt prisvärd så länge man inte väljer den efter de "renare" ingredienserna.

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password