Artimud

Field Paste - hovlera

241,00 kr
Inkl. moms

En suverän hovlera för att stryka på hela undersidan av hoven för att förebygga rötangrepp! Den tränger ner i hålrum och torkar fast, sedan skyddar den mot smuts och bakterier. Speciellt framtagen för hästar som går på lösdrift och hovarna inte kratsas och rengörs varje dag. Finns i två storlekar, 500ml och 1500ml

Mängd
Antal
I Lager

 

Säker betalning med Payson Faktura, Internetbank, Kort, Delbetalning & Konto. Även Swish i separat kassa.

 

Leverans normalt inom 1-3 arbetsdagar. Alltid spårbar frakt.

 

14 dagars returrätt enligt Distanshandel och Konsumentköplagen. Läs mer i våra köpvillkor.

Field Paste är speciellt framtaget för hästar som går på lösdrift och behöver en bra hovkräm som stannar kvar i hoven och håller den fräsch under längre tid. Den har en tjock pasta-liknande konsistens som torkar fast i djupet på strålfårorna och håller hoven fräsch under flera dagar i sträck! Detta förebygger effektivt strålröta, strålsvamp och infektioner och förbättrar den generella hovhälsan.  Samtidigt hjälper den till att förhindra lera, fekalier och andra föroreningar från att komma in i djupet på hoven.

Denna kräm togs fram speciellt med tanke på avelshästar i lösdrift som sällan får sina hovar urkratsade och rengjorda, men den kan självklart med fördel användas för dagligt bruk på alla hästar! Ta för vana att alltid smörja in hovarna med Field Paste efter rengöring och urkratsning så håller de sig fräschare längre tid.

Krämen är tjock och kletig i konsistens och stannar kvar i hoven. Vid applicering: Använd hanskar och kleta in stråle, strålfåror, sula och ev bärrand med leran. Håll upp hoven någon minut tills leran har torkat ihop lite så fastnar den kvar bättre i hoven.
Även om hästen går ute i lera och på fuktigt underlag så kommer leran stanna kvar på djupet i strålfårorna och ger ett långsiktigt skydd mot bakterier.

Ingredienser:
Bioaktiv honung
Zinksulfat
Zinkoxid
Grön fransk lera - en antimikrobiell lera som ger den perfekta konsistensen.
Eukalyptusolja
Surfaktant (Surface Active Agent)

* 500 ml

----------------------------------------

Vi har själva testat den här!

Anna på Viahov:
Mitt betyg är: ⭐⭐⭐⭐⭐  
Jag har testat detta på mina egna hästar. Jag smörjde in hovarna ordentligt med Field Paste och lät dem gå ute på lösdrift under cirka 3-4 dagar under en fuktig höstmånad. Under tiden rörde jag inte hovarna alls. När jag efter 3-4 dagar skulle lyfta hovarna igen och kratsa dem så trodde jag först inte att det fanns någon Field Paste kvar i hoven, för det såg bara ut som det satt vanlig mörk lerjord och smuts i hoven. Men när jag kratsade strålfårorna på djupet så luktade det minsann Eukalyptus om hovkratsen! Det satt alltså fortfarande Field Paste kvar i strålfårorna i hoven och gjorde nytta!

Jag kan starkt rekommendera att använda denna i förebyggande syfte för att förhindra svamp och strålröta att uppstå, speciellt på hästar som går på lösdrift eller inte kratsas i sina hovar dagligen.

-------------------------------------------

☛ Lägg din egen recension! 

F-PASTE-500
31 Produkter

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password