Artimud

Field Paste - hovlera

695,00 kr
Inkl. moms

En suverän hovlera för att stryka på hela undersidan av hoven för att förebygga rötangrepp! Den tränger ner i hålrum och fastnar där som en lera, sedan skyddar den mot smuts och bakterier. Speciellt framtagen för hästar som går på lösdrift och hovarna inte kratsas och rengörs varje dag. Finns i två storlekar, 500ml och 1500ml

Mängd
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 12:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

Field Paste är speciellt framtaget för hästar som går på lösdrift och behöver en bra hovkräm som stannar kvar i hoven och håller den fräsch under längre tid. Den har en tjock pasta-liknande konsistens som kletar sig fast i djupet på strålfårorna och håller hoven fräsch under flera dagar i sträck! Detta förebygger effektivt strålröta, strålsvamp och infektioner och förbättrar den generella hovhälsan.  Samtidigt hjälper den till att förhindra lera, fekalier och andra föroreningar från att komma in i djupet på hoven.

Denna kräm togs fram speciellt med tanke på avelshästar i lösdrift som sällan får sina hovar urkratsade och rengjorda, men den kan självklart med fördel användas för dagligt bruk på alla hästar! Ta för vana att alltid smörja in hovarna med Field Paste efter rengöring och urkratsning så håller de sig fräschare längre tid.

Krämen är tjock och kletig i konsistens och stannar kvar i hoven om du följer anvisningarna här. Vid applicering: Använd handskar och kleta in stråle, strålfåror, sula och ev bärrand med leran. Ta ett extra tjockt lager nere i alla strålfåror. Håll upp hoven någon minut tills leran har torkat ihop lite så fastnar den kvar bättre i hoven.
Även om hästen går ute i lera och på fuktigt underlag så kommer leran stanna kvar på djupet i strålfårorna och ger ett långsiktigt skydd mot bakterier.

ANVISNINGAR FRÅN VIAHOV: 
Ett par kunder har hört av sig om frågat vad man ska göra för att inte hovleran ska "smälta bort" och försvinna snabbt när den går på blöta underlag. Så här kommer en förklaring och ett svar på hur man kan lösa det:

Både Field Paste och Artimud är vattenlösliga eftersom de är baserade på antibakteriell lera. Artimud är lite fastare och därmed så stannar den kvar lite längre än Field Paste(om man inte följer den här tekniken som beskrivs). Eftersom hovleran är vattenlöslig så kommer den tids nog att lösa upp sig till om hästen går på mycket fuktigt underlag. För att få dem att sitta kvar längre tid så rekommenderar vi att inte enbart låta leran "torka in" i hoven, utan också att man efter appliceringen låter hästen ställa sig på mjukt spån/torv/jord -underlag och "trampar in en jordkaka i hoven".  (ni vet den där hårda kakan som bildas efter ett tag när hästen har packat in material i hoven under en tid). När hästen har trampat in en "jordkaka" i hoven som sitter ordentligt så har den effektivt kapslat in hovleran, så att den tillsammans med jordkakan bildar en effektiv barriär mot avföring och bakterier från att tränga upp i hoven. Så fort man kratsar ur jordkakan ur hoven eller hästen trampar ur den själv och hoven blir "naken" undertill så mister den sitt skydd och hoven exponeras för väta igen. Då kan hovleran "smälta" bort om hästen går på blött underlag. Så efter varje urkratsning behöver man fylla på med mera Field Paste och hästen behöver göra om proceduren att trampa upp en kaka med underlag i hoven.
Field Paste är framtagen för hästar som man sällar kratsar hoven på (t.ex avelsmärrar ute på lösdrift) som förebyggande skydd,  och meningen med Artimud är att man använder den på mindre sprickor, hålväggar och strålröta, eftersom den är lite mer koncentrerad och starkare och mer behandlande. Det är skillnad i konsistensen mellan dessa två. Artimud är mycket fastare i konstistensen och därmed lite enklare att hantera. Field Pasten är mycket mer lös och kletig. Vad man föredrar är helt och hållet en smaksak! Men de har liknande ingredienser och funktioner.
Ett annat alternativ för att behandla hoven med hovlera, vid t.ex sprickor eller hålväggar är också att man sätter på hoven en hovboots som skydd medan hästen går i hagen.

Ingredienser:
Bioaktiv honung
Zinksulfat
Zinkoxid
Grön fransk lera - en antimikrobiell lera som ger den perfekta konsistensen.
Eukalyptusolja
Surfaktant (Surface Active Agent)

* 500 ml

*2500ml

----------------------------------------

Vi har själva testat den här!

Anna på Viahov:
Mitt betyg är: ⭐⭐⭐⭐⭐  
Jag har testat detta på mina egna hästar. Jag smörjde in hovarna ordentligt med Field Paste och lät dem gå ute på lösdrift under cirka 3-4 dagar under en fuktig höstmånad. Under tiden rörde jag inte hovarna alls. När jag efter 3-4 dagar skulle lyfta hovarna igen och kratsa dem så trodde jag först inte att det fanns någon Field Paste kvar i hoven, för det såg bara ut som det satt vanlig mörk lerjord och smuts i hoven. Men när jag kratsade strålfårorna på djupet så luktade det minsann Eukalyptus om hovkratsen! Det satt alltså fortfarande Field Paste kvar i strålfårorna i hoven under jordkakan och gjorde nytta närmast hoven!

Jag kan starkt rekommendera att använda denna i förebyggande syfte för att förhindra svamp och strålröta att uppstå, speciellt på hästar som går på lösdrift eller inte kratsas i sina hovar dagligen.

-------------------------------------------

Disclaimer från Red Horse:

  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.

  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.

  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.

  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.

  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.

  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!

  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.

☛ Lägg din egen recension! 

F-PASTE-1800
14 Produkter
Grade 
2022-09-10

stöttar upp hoven

Lätt att använda och stöttar upp hoven för att undvika att röta och mjuka sulor..

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password