Artimyud

Artimud

239,00 kr
Inkl. moms

STORSÄLJAREN! Det här är en riktig favoritprodukt hos många hästägare, hovvårdare och hovslagare. Perfekt för den vardagliga skötseln av hovarna. Förebygger och behandlar effektivt olika former av hovröta som strålröta, seedy toe, hålväggar, bärrandsröta m.m samtidigt som den är mycket skonsam mot hoven. Endast naturliga ingredienser! Stannar kvar i hoven som en skyddande barriär!

Mängd
Antal
I Lager

  Säker & Snabb kassa med Svea Webpay

Välj mellan Faktura, Internetbank, Kort & Delbetalning.

  Beställningar före kl 10:00 skickas normalt samma dag! Annars dagen efter.

Alltid spårbar frakt. Välj mellan Postnord Mypack, DHL Servicepoint eller Företagspaket till dörren

  Ångerrätt/returrätt i hela 30 dagar

Gott om tid att prova!

Vi har själva testat den här!

Anna på Viahov:
Mitt betyg är: ⭐⭐⭐⭐⭐  
Artimud är som sagt en stående favorit som har hängt med länge nu. Det finns inget som slår den i effektivitet samtidigt som den är snäll mot hoven. Jag har använt den under många år och den är perfekt när hästen på vårvintern börjar få lite sura flikiga strålar, och mittstrålfåran börjar bli djup. Jag ser till att applicera ett tjockt lager Artimud lera i strålfårorna och det sitter kvar och skyddar effektivt. Det blir som en barriär så att inte bakterier, gödsel och lera kommer in närmast hoven i strålfårorna. Det stoppar bakterietillväxten och låter strålen växa till sig igen. Jag har även använt den för att skydda områden i hoven som blivit uppskurna efter hovbölder och hålväggar, samt vid Seedy Toe (hålväggar i tån). Jag kan INTE vara utan Artimud i mitt stall-apotek!

-------------------------------------------

HAR DU PROVAT ARTIMUD SJÄLV?

☛ Lägg din egen recension! Scrolla längst ner ⬇️ 

-------------------------------------

FAKTA:

Artimud är en hovkräm / "hovlera" som är väldigt enkel att applicera och som fastnar på hoven och stannar kvar. Den fungerar som en barriär för att förhindra röta och svamp och hålla hoven fräsch. Mycket lätt att applicera och använda och torkar fast i hoven. Den är snäll mot hoven men tuff mot bakterier och innehåller endast naturliga ingredienser:

Ingredienser:
    Grön fransk lera - en antimikrobiell lera som ger den perfekta konsistensen.
    Bioaktiv honung - bra för sina antimikrobiella egenskaper och förmåga göra krämen klibbig och smidig
    Zinkoxid - ett kraftfullt men ändå ofarlig antimikrobiellt pulver
    Eukalyptusolja - mycket effektiv antimikrobiell samt att den eteriska oljan hjälper till vid härdning av försvagade strukturer.

Alla ingredienser i Artimud är där för att de antingen har en antimikrobiell effekt eller för att de förbättrar konsistensen och effekten av produkten.

Detta är verkligen ett måste att ha i varje stall-apotek! Men en liten varning: Den är starkt beroendeframkallande - för när du väl börjat använda den och ser vilken skillnad det blir på hästens stråle kommer du inte vilja vara utan den ;)

ANVISNINGAR FRÅN VIAHOV: 
Ett par kunder har hört av sig om frågat vad man ska göra för att inte hovleran ska "smälta bort" och försvinna snabbt när den går på blöta underlag. Så här kommer en förklaring och ett svar på hur man kan lösa det:

Både Field Paste och Artimud är vattenlösliga eftersom de är baserade på antibakteriell lera. Artimud är lite fastare och därmed så stannar den kvar lite längre än Field Paste(om man inte följer den här tekniken som beskrivs). Eftersom hovleran är vattenlöslig så kommer den tids nog att lösa upp sig till om hästen går på mycket fuktigt underlag. För att få dem att sitta kvar längre tid så rekommenderar vi att inte enbart låta leran "torka in" i hoven, utan också att man efter appliceringen låter hästen ställa sig på mjukt spån/torv/jord -underlag och "trampar in en jordkaka i hoven".  (ni vet den där hårda kakan som bildas efter ett tag när hästen har packat in material i hoven under en tid). När hästen har trampat in en "jordkaka" i hoven som sitter ordentligt så har den effektivt kapslat in hovleran, så att den tillsammans med jordkakan bildar en effektiv barriär mot avföring och bakterier från att tränga upp i hoven. Så fort man kratsar ur jordkakan ur hoven eller hästen trampar ur den själv och hoven blir "naken" undertill så mister den sitt skydd och hoven exponeras för väta igen. Då kan hovleran "smälta" bort om hästen går på blött underlag. Så efter varje urkratsning behöver man fylla på med mera Field Paste och hästen behöver göra om proceduren att trampa upp en kaka med underlag i hoven.
Field Paste är framtagen för hästar som man sällar kratsar hoven på (t.ex avelsmärrar ute på lösdrift) som förebyggande skydd,  och meningen med Artimud är att man använder den på mindre sprickor, hålväggar och strålröta, eftersom den är lite mer koncentrerad och starkare och mer behandlande. Det är skillnad i konsistensen mellan dessa två. Artimud är mycket fastare i konstistensen och därmed lite enklare att hantera. Field Pasten är mycket mer lös och kletig. Vad man föredrar är helt och hållet en smaksak! Men de har liknande ingredienser och funktioner.
Ett annat alternativ för att behandla hoven med hovlera, vid t.ex sprickor eller hålväggar är också att man sätter på hoven en hovboots som skydd medan hästen går i hagen.

ARTIMUD-300
46 Produkter
Grade 
2019-10-24

Mycket bra produkt!

Klart en av den bästa produkten för hovarna, använder till början av utveckling till hålvägg och till strålarna, sätter stop för vidare utveckling av hålvägg och ger starka friska stålar..
Använder speciellt till strålar under blöta årstiden, höst och vårvinter då risk för röta är stor, jag har hästarna på lösdrift och hovleran brukar sitta kvar ett bra tag efter applicering. Märker stor skillnad på strålarna efter bara en omgång.

Absolut ett måste i mitt stallapotek tillsammans med Hoofstuff som också är en fantastisk produkt :D

Write a review

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password