Strong Horn - hovhärdning 2500ml refill

785,00 kr
Inkl. moms

Vill du ha oömma, starka och friska hovar? Detta är bästa produkten för det! Den hårdgör hoven och stärker sula och hovvägg. Den hjälper hoven att förbättra kvalitét på horn eftersom den ger näring till hoven. Dessutom med antimikrobiell effekt! Den innehåller bl.a MSM och zinksulfat som är viktig för uppbyggnaden av nytt horn. Lämplig för sköra hovar, barfotahovar, mot bärrandsröta m.m  REFILLDUNK 2500ml

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna Mån/Tis


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Refill 2500ml

Vår nya favorit produkt från Red Horse!

En spray som hårdgör och härdar hornet samt kan även göra hoven mindre ömfotad. Vi har fått höra så mycket positivt om denna spray att den blivit en ny favorit och tycker det är en oumbärlig produkt att ha till hovar som är ömma, sköra eller som lätt får hålväggar eller sprickor. Den här sprayen kan göra underverk med dessa hovar! Anledningen är innehållet av mineraler som hjälper till att bygga upp hoven utifrån. 

Denna spray hjälper till att bygga upp hornstrukturen på lång sikt och skall användas dagligen under en tid för att härda hoven och sedan fasas sakta användningen ut till veckovis applicering över tid.

GÖR SÅHÄR:

Spraya hoven dagligen de första 2 veckorna. Trappa sedan ner till applicering cirka 2-3 gånger i veckan. Gärna mer om vädret är fuktigt eller hoven väldigt mjuk och spröd.

Den här hovsprayen är utvecklad av Red Horse i England - där är man tack vare sitt fuktiga klimat blivit mycket duktiga på att utveckla BRA högkvalitativa produkter för hästarnas hovar.

Red Horse använder bara säkra ingredienser, i den här sprayen är det: MSM, zinksulfat, eteriska oljor och svag citronsyra. Inget av detta är skadligt för hovarna, utan istället är det utformat för att ge näring och förbättra kvalité på på hornet, och dessutom har det antimikrobiell effekt!

Sprayburken gör det enkelt att applicera och bekvämare att använda än många andra hovhärdare som kommer i smala små flaskor som är lätta att välta.

Innehåll:

Zinksulfat - Kraftfullt, icke frätande, svamp-/bakterieavvisande formula

MSM - En naturligt förekommande svavelkälla för att främja tillväxten av hälsosam hovvävnad.

elimiolja - En essentiell olja med antibakteriella och svampavvisande egenskaper.

Citronolja - En essentiell olja med antibakteriella och svampavvisande egenskaper.

Citronsyra - Ett naturligt konserveringsmedel för att förlänga produktens livslängd

Naturliga ytaktiva ämnen - För att upprätthålla produktkonsistensen.

500 ml inkl sprayhuvud

Här är några av recensionerna från nöjda kunder i England:

"Jag fick ett prov av den här produkten i början av våren, när lera och smuts gjorde alla barfotahästar mjuka och känsliga i hornet. Efter tre dagars anvädning av Stronghorn, hade min mycket ömfotade fullblodsmärr märkbart fastare sulor runt strålspetsen. Jag använder det också på en ny lektionshäst som kom med djupa kroniska sprickor i tre av hans hovar, trots att de var balanserade och regelbundet skodda. Hans sprickor håller nu på att växa bort och minskar, trots det stora regnet och återuppkomsten av lera under den senaste veckan. JÄTTEBRA PRODUKTER !!"

-Meggan H

"Det här är en bra produkt, jag har använt den under de senaste 5 dagarna på mina hästar sulor, som blivit mjukare på grund av det senaste blöta vädret vi har haft, och de är redan mycket hårdare än de var förut. Skulle definitivt rekommendera detta till andra."

-Sarah R

"Det här fungerar verkligen! Jag har använt det en gång i veckan på min valack sedan den kom, och hans normalt flisiga hovar är nu fasta och släta. Jag gillar att det inte lämnar klibbiga rester och att det absorberar sig i hoven snyggt. Kommer fortsätta köpa detta!"

-Laruen L

"Det här är väldigt enkelt att applicera och har hjälpt min valack att bli mindre sulöm även efter en applicering."

-Alicia H

"Verkar hjälpa hittills. .. vår hovslagare kunde få på skorna och när han tappade en sko var hovväggen faktiskt kvar på ena sidan"

-Jill B

"Jag har gått igenom två flaskor och mitt fullblods hovar håller sig mycket bättre. Han fått trakten tillbaka, den har växt, och min hovslagare har inte behövt sko med extrasulor på två skoningar nu. Jag tycker att det här är en bra produkt!"

Candis G

"Jag har använt det här i 2 veckor och det har definitivt härdat mina hästar fötter som var mjuka från efter en fuktig vinter. Jag skulle rekommendera detta!"

Lauren F

Vill du läsa mer "fall studier" så finns det på leverantörens hemsida här: https://redhorseproducts.com/shop/hoof-care/stronghorn/

Disclaimer från Red Horse:

  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.

  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.

  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.

  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.

  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.

  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!

  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.

STRONGHORN-2500
6 Produkter

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password