• Paket
Sole Cleanse

Sole Cleanse 500ml (inkl sprayhuvud)

215,00 kr

I stället för 216,00 kr

Inkl. moms

Sole cleanse är en suverän antimikrobiell lösning i flytande form som är mild mot hästen men tuff mot bakterier! Perfekt för att spola ur och rengöra på djupet i strålfårorna och i djupa hålväggar. Perfekt att kombineras med hovlerorna Artimud/Field Paste eller Hoofstuff för behandling av strålröta, hålväggar m.m Den baseras på bland annat zinkoxid som har anmärkningsvärd bra effekt på att förstöra mikrober som bildar röta och obehaglig lukt på sulan och strålen. Sole Cleanse hjälper den naturliga återväxten av frisk vävnad, snarare än att producera mer död vävnad för infektionen att utvecklas på. 500ml (finns också i storpack refilldunk)

Det här paketet innehåller

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Hovdesinfektionsmedel som spray. AKtiva substanser:Zinksulfat och Eucalyptus.

Sole cleanse Spray är till för en mer regelbunden applicering på hoven. En gång i veckan för hästar som har lätt för att få röta och problem med dålig lukt i hoven.

Används också med fördel i kombination med hovlerorna (Artimud/Field Paste eller Hoofstuff) i ett led att behandla aktiv strålröta eller svampangrepp i hoven. Vi brukar rekommendera att man börjar med att spola ur fickorna på djupet, antingen med hjälp av bara spraymunstycket, eller genom att kombinera med en sårspruta (för djupare hålrum) som gör att man kan spola ur med lite högre tryck och få ut mer smuts och bakterier på ställen där det är svårt att komma åt med hovkratsen. Sårspruta finns att köpa här

Sole cleanse tillhandahålls i en bekväm 500 ml sprayflaska och kommer ofta stoppa tillväxten av bakterier på bara några applikationer. 

När sprayflaskan är slut så har vi också REFILL 2,5 liter! Du hittar den här

Disclaimer från Red Horse:

  • Den nya märkningen ska uppfylla EU:s och internationella märkningsregler efter Brexit, så att våra återförsäljare kan sälja säkert på sina marknader.

  • Vi har låtit etikettinnehållet produceras av proffs men resultaten är rätt övernitiska och tar inte hänsyn till produktens ringa storlek eller slutanvändningen.

  • Riskstatusen för produkterna tar ingen hänsyn till de små mängder som används i, så de utgör mycket mindre risk än vad klassificeringen antyder.

  • Riskstatusen för majoriteten av produkterna beror på innehållet av zinkoxid och/eller zinksulfat. Båda dessa mineraler förekommer naturligt och används ofta som zinktillskott i djurfoder så de utgör mycket liten risk för hästar eller människor.

  • De produkter som klassas som miljöfarliga är bara farliga om de släpps ut i miljön i hög koncentration och det handlar mer om att se till att produkten kasseras på rätt sätt. Att till exempel tömma en 500 ml flaska med HoneyHeel i en damm skulle vara hög risk, medan det är extremt lite om det rinner av ett sår på benet till betesmark och sedan spolas ut i ett vattendrag.

  • Korrekt omhändertagande av förpackningar som innehåller rester av produkterna är viktigt, men användningen betraktas som ofarligt – med undantag för ovanliga omständigheter t.ex. en häst med >100g HoneyHeel applicerad på ett underben och sedan stående i en damm!

  • Om andra produkter (även "naturliga") inte visar denna information beror det antingen på att a) de innehåller en mycket lägre (mindre effektiv) andel aktiva ingredienser eller b) att de bryter mot märkningsbestämmelserna. Nästan alla ingredienser som är effektiva mot mikroorganismer kommer att klassas som en miljöförorening om koncentrationen är på effektiva nivåer för en hästfot – inklusive eteriska oljor, naturliga mineraler, joniska metaller etc.

solecleance-paket
24 Produkter
Grade 
2022-09-23

Riktigt imponerad över hur bra det fungerar !

Min häst har haft problem med återkommande strålröta. Jag hade verkligen provat allt, och inget funkade. Efter att jag hittade Sole Cleanser och Arti Mud , så blev vi av med strålrötan på ganska kort tid . Riktigt imponerad över hur bra det fungerar ! Använder 1-2 gånger i veckan i förebyggande syfte, och har inte haft problem med hovarna sen dess . Rekommenderar till alla som har problem med hovar .

Grade 
2022-09-23

Med solecleanse har den försvunnit helt och han har ingen bärra

Vi började använda solecleanse och artimud tillsammans i vintras, då hon dessutom var dräktig. Det tog inte lång tid förrän hålväggarna och motstrålfåran blev mindre djupa och tillslut slutade det komma nya hålväggar! Jag sprayar nu sole cleanse varje dag och har på artimud i strålfårorna efter varje verkning som extra skydd.
Fölet som kom i somras får också solecleanse varje dag, då hans fölhov håller på att växa ut och det bildats sprickor, små hålväggar pga trycket av den mycket mer rundare hoven som växer ut ovanpå den mer 3 kantiga fölhoven. Ingen ”hålvägg”/spricka har blivit riktigt dålig, utan gått tillbaks fint vid varje lite verkning.
Tillslut har jag då också en shettisvallack som ofta har en eländig hålvägg på ena bakhoven och återkommande bärrandsröta. Med solecleanse har den försvunnit helt och han har ingen bärrandsröta kvar.
Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska produkter!

Grade 
2022-09-10

Fantastisk produkt

Ger sole cleanse spray 5 stjärnor av 5 möjliga. Har gjort susen på min Fannys hovar.

Grade 
2022-09-10

Rekommenderas!

Mycket bra produkt som hjälpt mig hålla hovarna fina. Lätt att ha till hands och spreja på vid behov. Jag har fr.a. använt Sole Cleanse förebyggande under höst och vinter men även punktbehandlat när röta smygit sig på runt strålarna nu i sommar. Rekommenderas!

Grade 
2022-09-10

Har hjälpt oss att få bort röta och hålväggar

En väldigt effektiv produkt för bättre hälsa i hovarna! Har hjälpt oss att få bort röta och hålväggar, enkel att använda och lätt att få rent hovarna. Effektiv och våra problem blev snabbt bättre!

Grade 
2022-09-10

älskar att man kan fluscha hålväggen

Svårt att avgöra vilken effekt det haft, men älskar att man kan fluscha hålväggen med munstycket.

Grade 
2022-09-10

Tycker att den har bra effek

Tycker att den har bra effekt och gillar att den inte lämnar efter sig en väldigt uttorkad hov som andra produkter mot röta kan göra. Tvärtom så är det tydligt att hovarna har blivit mycket hårdare än den någonsin varit tidigare sen jag börjar behandla röta med denna produkt.

Grade 
2022-09-07

Sole Cleance och Hoofstuff

Jag har precis provat Sole cleanse och Hoofstuff. Tycker att de är lätta att applicera och ger snabbt resultat! Skulle absolut rekommendera dessa produkter. Och när hästen drabbas av mugg när hösten och leran kommer skulle jag verkligen vilja prova produkterna mot detta

Grade 
2022-08-26

Används dagligen

Används dagligen i samband med check av hovarna. Hjälper till att hålla hovarna fräscha och fina.

Grade 
2022-08-25

Ett måste

Denna sprayen använder jag så gott som dagligen till mina hästar för att hålla de i gott skick.
Använder den även vid hålväggar för att skölja ur.
Helt klart en produkt jag måste ha !

Write a review

Du kanske också gillar

Sårspruta

Pris 65,00 kr
Ett måste i varje stall-apotek! En oumbärlig spruta för många olika användningsområden, både vid sårvård eller behandling, rengöring och spolning...

Artimud

Från Pris 239,00 kr
STORSÄLJAREN! Det här är en riktig favoritprodukt hos många hästägare, hovvårdare och hovslagare. Perfekt för den vardagliga skötseln av hovarna....

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password