• Ny

Probihorse flytande - 2 liter

279,00 kr
Inkl. moms

Effektiva mikroorganismer är viktiga för hela kroppen och kan användas för att förebygga och behandla många olika problem. Det kan hjälpa allt från en mage som är ur balans, till eksem, strålröta, mugg och vid pälssättning, fång och EMS samt många andra problem. Mikrobiell balans inifrån och ut ger synligt resultat. Flytande Probihorse är en multifunktionsprodukt, en oumbärlig hjälp för vård av hästen

Antal
I Lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


Mikrobiell balans inifrån och ut ger synligt resultat. Flytande Probihorse är en multifunktionsprodukt, en oumbärlig hjälp för både utvärtes och invärtes vård av hästen. Man kan ha den till så många olika saker. Läs gärna på probihorse egen blogg där du kan hitta många positiva användarupplevelser från andra hästägare som redan provat!

Bruksfärdig produkt med kvalitetssäkring i 2-liters bag-in-box för lång hållbarhet. 

Många djur har problem med att tillgodose sig tillräckligt med goda mikroorganismer genom sitt vanliga foder och på beten. Mikroorganismer behövs för att spjälka och smälta födan samt att bilda viktiga näringsämnen i tarmen. Flytande Probihorse innehåller ett brett spektrum av levande mikroorganismer. En frisk tarm kan ge ett bättre allmäntillstånd och minskad sjukdomsproblematik.

Utvärtes används Flytande Probihorse vid småsår, lindring av insektsbett och infektioner (observera att produkten på inget sätt är menad att ersätta veterinärvård).

Vid strykning av Flytande Probihorse lägger sig de "goda" bakterierna som en skyddande hinna och konkurrerar ut de bakterier som skapar infektion och irritation. Därmed dras inte heller flugor och andra insekter till problemområdet i lika hög grad.

Flytande Probihorse är mycket skonsamt trots att det är så effektivt och kan därför användas nära ögon, nos och mun.

Vi använder Flytande Probihorse på hästar som har problem med: mugg, regnskållor, rasp, svampangrepp, inkar, mjäll och klåda i man och svans. För största effekt, ge även Flytande eller Vital Probihorse invärtes.

Fördelar med Flytande Probihorse:

  • Kan bidra till att skapa en mikrobiell balans på huden och på så sätt motverka många hudproblem

  • Neutraliserar dålig lukt (de goda bakterierna slår ut de som orsakar dålig lukt, dvs mikrobiell obalans.

  • Kan ges både invärtes och utvärtes

  • Är milt och skonsamt samtidigt som det är mycket effektivt

  • 100% naturligt och ett regelbundet användande bygger upp hästens naturliga motståndskraft

  • Förbättrar kvalitet på vatten och motverkar algbildning

  • Praktiskt och enkelt att använda

Flytande Probihorse neutraliserar dålig lukt (de goda bakterierna slår ut de som skapar dålig lukt. 

Innehåll: Vatten, brett spektrum av mikroorganismer aktiverade med hjälp av oraffinerad rörsockermelass. Sockret finns inte kvar i produkten då de är konsumerade av mikroorganismerna vid förädling. Ph-värde: 3,5

Dosering:

För en god tarmkultur:

100-200 kg: 10-15 ml

200-400 kg: 15-20 ml

400-600 kg: 20-40 ml

600-800 kg: 40-50 ml

Börja med låg dos (ca 1/4 och öka successivt i ca 2 veckor) så att hästen vänjs in i lagom takt. Doserna är en hänvisning och man kan behöva pröva sig fram för bäst resultat. 

Ett alternativ är att spraya hö med utspädd Flytande Probihorse, 

Förbättrad vattenkvalitet: Blanda i hästens dricksvatten 0,5 - 1 % av vattenmängden.

Utvärtes behandling av hovar: Stryk på koncentrerat eller utspätt med vatten 1:10

Utvärtes behandling av sår, infektioner och bett: Stryk på koncentrerat första dagarna. Sedan går det att spä ut med vatten 1:10 för uppföljning. Tänk på att utspädd blandning ska vara dagsfärsk.

Hudvård: Spraya hästen regelbundet över hela huden och man för en god mikrobiell hudhälsa. Kan då späs ut 1:10 alternativt 1 dl i en halv hink med vatten (ej varmare än ljummet vatten) och svampa hästen. Ger lyster i pälsen, fungerar som naturlig rengöring (=minskad användning av uttorkande rengöringsmedel) och minskar förekomst av mjäll och andra hudutslag.

Hållbarhet och förvaring: Öppnad bag-in-box håller i 6 månader inom BF-datum. Förvaras fritt från solljus, ej över 30 grader. Flytande Probihorse som tappats ur kranen ska användas samma dag. För hudvård har vi en vakuumförpackad sprayflaska under Tillbehör som ger hållbarhet på blandning i 3 veckor. 

Finns även som 5-liters bag-in-box, 20 liter bag-in-box. (kontakta oss vid intresse för den större boxen)

Flytande Probihorse håller en hög kvalitet som standard och varje batch är kontrollerad.

Observera att våra produkter alltid bör ges i samråd med veterinär om hästen har ett sjukdomstillstånd. Våra produkter är inte menade att ersätta veterinärvård. 

Kvantitet av bakteriestammar per ml:

Totala antalet av lactobacillus (med alla underarter): 5,54 x 107 (kvantitet CFA)

L. Casei: 4,42 x 107 (Kvantitet CFA)

L. Plantarum: 5,79 x 104 (kvantitet CFA)

S. Cerevisiae: 5,38 x 105

probhorse-2
9 Produkter

Du kanske också gillar

Honeyheel

Från Pris 385,00 kr
Honung och zink-baserad sårkräm för hästar. Detta är en helt suverän fyllig kräm för all slags sårvård. Krämen utvecklades för mugg men fungerar...

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password