All Terrain Ultra

All Terrain ULTRA (PARVIS)

2 350,00 kr
Inkl. moms

Går att brodda för vinterbruk med skruvdubb Best Grip 1100En sko som sitter! Perfekt joggingsko för tävling och träning året runt, även krävande ridning. Även perfekt för rehab, hagvistelse m.m Sitter extremt stadigt på hoven  oavsett gångart, hastighet och underlag. Uppskattad för sin möjlighet att sluta tätt runt hoven utan att det blir glipor, och att den är den absolut MJUKASTE och behagligaste joggingskon på marknaden.

Joggingsko stl
Sulans form
Färg
Antal
I lager

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


OBS OBS !! VIKTiG INFORMATION!
Denna sko har en tajtare passform än övriga modeller joggingskor från Equine Fusion (trots att de bygger på exakt samma sula). Detta innebär att en storleksmässigt är de lite svårare att passa in på en del hovar. Vi som provar ut dessa skor har märkt att de ofta blir för små upptill och svåra att knäppa, trots att de passar nertill i sulans form. Därför är måttabellerna uppdaterade och ändrade av leverantören. Vi rekommenderar att hästen BÖR LIGGA SÅ NÄRA DET MAXIMALA LÄNGDMÅTTET SOM MÖJLIGT och så nära max bredden som möjligt för att skon ska sitta bra på hoven. Exempel: Storlek 10 passar hovlängd från 9,1-10 cm. Hoven bör ligga så NÄRA 10cm som möjligt, helst vara exakt 10cm för att passa skon bra. Hoven bör också vara så nära maxbredden som möjligt.

Om hoven avviker mer än 0,5 cm från detta så är inte detta rätt sko för din häst. Ibland kan man verka hoven lite och få det att passa bättre. Ibland handlar det bara om några millimeter för att få en bättre passform.

Men om din häst inte ligger exakt i rätt mått för denna sko så är det bättre att beställa någon av de andra modellerna joggingskor. All Terrain med rem är en snarlik variant som är mer generös och förlåtande storleksmässigt och därför lättare att prova ut på de flesta hästar. Maila gärna oss på info@viahov.se så får du personlig vägledning!

MVH Anna på Viahov

---------------------------------------------------------------

Denna joggingsko är en kombination av två tidigare modeller: All Terrain och Ultra. Efterfrågan på denna sko har varit hög från många hästägare som har haft svårt att hitta boots som sitter fast bra på hästens hovar. Eftersom denna modell har remmar man drar åt kring hoven så kan man få den att sitta supertajt. Den är utvecklad för att både ge hoven bekvämlighet men också för att sitta som berget. Detta gör att skon även passar perfekt för rehab och när hästen behöver ha en sko som sitter på stadigt även i hagen utan att lossna. Sulan är mycket mjuk och bekväm och passar ypperligt även för fånghästar under rehab (då kan även en extra iläggssula vara en bra idé) Observera dock att tyget är lite mera känsligt på denna modellen eftersom den är tillverkad av mycket mjukare mer formbart material. Den är bekväm och följsam för hoven och väldigt mjuk mot hästens ben men den är samtidigt också lite mer slitage-känslig än t.ex Active Jogging.

Denna sko har blivit extra populär i synnerhet hos de som har hästar som har ett stort rörelsemönster eller vrider sina hovar. Denna sko löser detta  problem tack vare den mycket effektiva låsmekanismen som får skorna att sitta extra tajt och tryggt på plats även i krävande situationer. 

OBS!! Säljes i PAR

Välj SLIM eller REGULAR baserat på hovens form
SLIM är anpassad för långsmal hovform (t.ex bakhovar, understuckna eller avlånga hovar) och REGULAR är anpassad för mer runda/breda hovar. Se mått-tabellen längre ner!

All Terrain Ultra är att föredra vid dessa tillfällen:

 • Alla boots man provar vrider sig (för hästar som har en naturlig vridrörelse i steget)
 • När hästen har avvikande form på hoven och det är svårt att hitta passande boots
 • När hästen vrider sig ur/springer av sig skorna (låsmekanismen på dessa skor håller dem säkert på plats)
 • När hästen lätt får skavsår (den supermjuka överdelen passar extra bra för känsliga karleder)
 • När man vill hålla hoven torr (materialet har väldigt bra andningsförmåga, är luftigt och torkar fort vilket är positivt om hästen har bootsen på sig i hagen)
 • När hästen är mycket öm i sulan och man behöver en sko som hjälper till att tryckavlasta hoven

FÖRDELAR:

 • Unik flexibel sula som skyddar och har hög stötdämpningsförmåga med inbyggd överrullning
 • Grovmönstrad sula designad för tuffa utmaningar med bra grepp och lång hållbarhet!
 • Går utmärkt att brodda med skruvdubb för vinterbruk
 • Support för naturlig hovmekanism
 • Mjuka följsamma skor med naturlig rörelsefrihet för alla leder
 • Bekväm för hästen: Många "kräsna" hästar föredrar joggingskor framför andra skor.
 • Bra grepp även på svårt underlag
 • Passar även avvikande hovform och kan användas på deformerade hovar
 • Kan användas både till ridning och rehab
 • Tvättbara i maskin på 40 grader
 • Tillgängliga i storlekarna 10-16 i svart färg

DETALJER:

Överdelen från Ultra-skon är gjord i en väldigt mjuk och komfortabel ovandel som andas, och ger full rörelsefrihet åt hästens leder. Skorna fästes med hjälp av kardborre på båda sidorna, plus två remmar. Den ena remmen fäster mot nederdelen av skon på båda sidor på baksidan, och går runt till framsidan där de fästes med ett enkelt spänne. Den andra remmen går runt överdelen av skon för att säkerställa en tajt passform runt karleden, och fästes genom två metallringar på utsidan av skon.

Sulan från All Terrain ger överlägsen stötdämpningsförmåga jämfört med många andra skor. Studier gjorda i samarbete med professor Lars Roepstorff på SLU har visat signifikanta skillnader i stötdämpningsförmågan jämfört med järnskor och andra barfotaboots. Jämfört med All Terrain sulan så kan järnskor i vissa fall resultera i en 65-70% högre maxbelastning på hoven. Läs mer om dessa studier på Equine Fusions egen hemsida: www.eqfusion.no

Denna skon passar både som träningssko för tuff ridning/körning i skog och mark där tajt passform är av högsta prioritet men även som rehabsko vid sjukdom. Den kan eventuellt behöva kompletteras med iläggssulor om de används som rehabiliteringsstöd vid t.ex fång. 

Sulans tjocklek: 
strl 10-13: 12mm tjock sula
strl 14-16: 14mm tjock sula


LADDA NER STORLEKSTABELL

 

OBS: Denna filmen visar hur man tar av- och på ULTRA-skon. All Terrain Ultra fungerar på samma sätt!

AT-ULTRA-R10
4 Produkter

Datablad

Hovstorlek
Till stora hovar (över 15 cm)
Typ av sko
Går över kronranden

Särskilda referenser

ean13
7072311007040

Nedladdning

VIAHOV Miljövänlig följesedel

VIKTIG INFO till dig som beställer skor från Viahov! Läs igenom denna när du har beställt skor av oss.

Nedladdning (132.4k)
Grade 
2022-09-10

Skorna är rejäla och har en tjock sula.

Jag är nöjd över mina skor som jag har haft i några månader nu. De sitter bra på hoven i all terräng. Skorna är rejäla och har en tjock sula. Det kan ta en lite tid att sätta på men är värt det.

Write a review

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password