• På rea!

TREKKING SHOE (STYCKVIS) *beställningsvara*

1 225,00 kr
Inkl. moms

Detta är den senaste modellen från Equine Fusion! En lägre skuren joggingskor, med mer snabbtorkande material som andas, med stora ventilationshål för att hålla hoven torrare och fräschare, och den är nättare och väger mindre än alla föregångare! Finns för minishettis upp till storhäst och säljs styckvis till skillnad från Equine Fusions andra modeller. Samma överlägsna grepp och sulmönster som förut med samma mjuka tjocka gummisula. Passar därför extra bra för höstens leriga uteritter eller att ha ute i hagen. De passar naturligtvis till annan ridning och träning också. De är mjuka, behagliga och följsamma för din häst hela vägen runt! Finns som vanligt i både Slimfit och Regularfit. stl 7-16 

Joggingsko stl
Sulans form
Antal
specialbeställning med längre leveranstid

  Snabb & Smidig betalning med SVEA

Faktura, Internetbank, eller Kort & Delbetalning


  Snabb frakt med DHL & Postnord - även företagspaket

Eller hämta själv på vårt lager i Kinna


  Returrätt i hela 30 dagar på fysiska varor

Gott om tid att prova!


 -----------------------------------------

OBSERVERA! Dessa skor upplevs som betydligt tightare än andra EF-modeller och passar inte för alla, speciellt inte om hoven är väldigt hög och bred (då denna skon är så lågt skuren och sitter mer slimmat) 

Eftersom denna skon in når lika högt upp över kronranden, så rekommenderar jag att du väljer den STÖRRE storleken om din häst är på gränsen mellan två storlekar. Den är inte så rymlig, och inte lika förlåtande i passform som övriga joggingskor från Equine Fusion.

Denna sko är mjuk och flexibel precis som alla andra modeller av Equine Fusions joggingskor. Trekking skon består av den välkända All Terrain-sulan med unik mönster-design som erbjuder överlägset grepp med en optimal överrullning. Den ger hoven en naturlig och fungerande stötdämpning och stabilitet, även på ojämna underlag. Den övre delen av Trekking skon är av ett snabb-torkande material som andas. Materialet är robust och tåligt och hjälper till att skydda mot stötar och slitage utifrån. Skon ger hoven full rörelsefrihet utan att begränsa, och ger fullt utrymme för hovdynamiken.

--------------------------------------------

HÄR HITTAR DU MÅTT-TABELL FÖR TREKKING SHOE

--------------------------------------------

SKILLNAD, TREKKING VS ANDRA MODELLER JOGGINGSKOR?

 Det som är förändrat i denna modell jämfört med föregående modeller är att Equine Fusion har uppdaterat materialet. Detta material andas, och är snabb-torkande. Dels genom att materialet inte tar upp lika mycket fukt men också att det är ett material som väger lite mindre. Det är dessutom ventilationshål i skon så att inte fukten blir lika instängd mot hoven. Detta gör att skon lämpar sig bättre för användning i hagen när det är blött jämfört med tidigare skor eftersom den inte stänger in fukten på samma sätt som de andra modellerna. En viktig skillnad är också att kardborren är uppdaterad på denna sko för att sitta mycket bättre än på föregående modeller. Kardborren fäster dessutom med dubbla band, för att sitta extra säkert. (Detta gör dock att det är lite pilligare att sätta på skon, så den passar inte bra för människor med reumatikerhänder)  Equine Fusion har också tänkt på att skon ska kunna sitta på valfri hov och säljs därför inte som höger resp. vänster-sko parvis som förut, utan säljs styckvis och kan sitta på både höger eller vänster. Sulans design och mönster ser ut som tidigare. Det finns också reflexer på skon för bättre synlighet i mörker. Den här skon har mindre material upptill och väger därför minst av samtliga modeller! 

FÖRDELAR

 • Enkla att använda!
  Det är enkelt att öppna upp skon helt och få ner hoven.
  Smart låssystem med dubbelhäftande kardborre-lås som går att spänna åt
  Överdelen är anpassningsbar för att kunna passa till hovar med olika udda former och vinklar

 • Tåliga & Sitter säkert!
  Den här modellen kan passa bra för hästar som har en viss "skruvande" rörelse på hoven när de går, den sitter på bra även på dessa
  Den övre delen består av ett två-bands låssystem
  Tack vare den anpassningsbara överdelen och det dubbelhäftande låssystemet så kan du fästa skon mycket tajt mot hoven och få den att sitta säkert kvar på hoven i alla gångarter
  Denna skon tål att användas även ute i hagen

 • Tillåter naturlig homekanism!
  Den här flexibla och elastiska typen av joggingsko tillåter hoven att sjunka ner i den mjuka tjocka gummisulan för att ge hoven FULL kontakt med sula och stråle och säkerställer därmed full naturlig hovmekanism och naturlig blodcirkulation i hoven - Därmed är detta en sko som är optimal för rehab och läkning av olika åkommor i hoven, suberb vid fånghäst-rehab eller vid underutvecklad stråle och trång trakt (understuckna trakter)
  Överdelen på skon är mycket mjuk och komfortabel för hästen, snäll och behaglig mot hästens hud

 • Torkar fort!
  Tillverkad av ett snabb-torkande material som andas

 • Utmärkt grepp!
  För ökat grepp på halkigt underlag så kan dubbar enkelt monteras på dessa skor (vi säljer dessa separat i butiken, läs mer under broddar)
  Greppstyrkan i skon förändras om underlaget blir blött - (tänk på säkerheten när du rider över blött gräs och lera) Greppet i dessa skor motsvarar ungefär det grepp som hästar har naturligt barfota - vilket i regel är överlägset bättre än greppet de har när de skos med järnskor - järn är mycket halkigt på sten, gräs och asfalt! Det är däremot inte hästens barfota hovar, eller gummit på dessa joggingskor! Du kommer känna dig trygg i sadeln när du rider med dessa!

 • Mångsidiga!
  Den främsta fördelen du får med ett par joggingskor jämfört med andra typer av barfotaboots är den anmärkningsvärda lämpligheten för rehabilitering, uteritter året runt på olika typer av underlag - speciellt terräng och ojämnt underlag! Eftersom de är av gummi med bra mönster så ger de utmärkt grepp, samt att hästen kan balansera sin kropp på ett helt överlägset sätt när den kan "känna av" underlaget genom skorna samt att sulan anpassar sig efter underlaget - precis som naturliga hovar gör!
  Dessa skor passar därför för en mängd olika typer av dicipliner, tävling och träning. De väger mindre än en vanlig ridsko av järn så hästen kommer röra sig med större lätthet och smidighet än med vanliga järnskor. Du kommer märka en otrolig skillnad om du rider med joggingskor på alla fyra hovar. I regel så brukar de flesta hästar ta för sig mer i varje steg, och röra sig med större säkerhet över stock och sten. Detta känns säkrare för både hästen och ryttare när man rider ute i skog och terräng, eller hoppar hinder banor med skarpa svängar och hovarna behöver sin naturliga flexibilitet.

Sulans tjocklek: 
strl 7-9: 10mm tjock sula
strl 10-13: 12mm tjock sula
strl 14-16: 14mm tjock sula

HUR DU VÄLJER RÄTT STORLEK. 
Se filmen nedan eller läs anvisning på denna sidan. 
Kontrollera därefter storlekstabellen

Om du behöver hjälp kan du alltid rådfråga vår ONLINESERVICE

------------------------


LADDA NER MÅTT-TABELL -  

------------------------

TREK-JOG-S7

Nedladdning

VIAHOV Miljövänlig följesedel

VIKTIG INFO till dig som beställer skor från Viahov! Läs igenom denna när du har beställt skor av oss.

Nedladdning (132.4k)

Du kanske också gillar

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password