Om oss

Dokument

Alla dokument finns som färdiga trycksaker. Hör av dig så skickar vi med posten.

Viahov AB startades av mig, Anna Hane, med den enkla men viktiga missionen att öka tillgängligheten för bekväma hästskor i Sverige och att fler hästägare ska ha möjligheten att få tillgång till praktisk hjälp med utprovning av joggingskor till sin häst på plats i stallet.
Hur började det?
Jag är diplomerad hovformsspecialist sedan våren 2014 och har varit aktiv inom hovvård sedan 2005. I mitt arbete som hovvårdare för barfotahästar märkte jag tidigt att det fanns en stor efterfrågan och ett behov av ett fungerande alternativ till järnskon, för hästar som av olika anledningar behöver ett bra hovskydd och inte kan gå 100% barfota. Jag märkte också att det fanns ett stort behov av att få mer kunskap om, och hjälp med utprovningen av olika sorters barfotaboots. Min önskan och strävan efter att hjälpa mina kunder med detta ledde mig in på vägen till barfotaboots och hovskor, och jag började hjälpa till med utprovning av hovskor direkt på plats ute hos kunderna. Det dröjde inte länge innan jag hittade Equine Fusion - världens första joggingsko för hästar! Jag fastnade direkt för dessa och anser de vara en av marknadens absolut bästa barfotaboots. De uppfyller nämligen några av de enkla men viktiga krav som jag har på en bra sko:

 

  • Enkelhet - Skorna är enkla att ta av och på hoven, även för nybörjare.
  • Säkerhet - De sitter säkert kvar på hoven i alla gångarter och i all slags terräng
  • Slitstyrka - De är otroligt robusta, håller länge och ger full valuta för priset och mer därtill!
  • Flexibilitet - Skorna kan användas till många olika behov och dicipliner!
  • Smidighet - Dessa skor är som joggingskor ska vara - lätta och smidiga!

Min vision är att med denna webshop lyckas nå ut med dessa joggingskor till fler användare i Sverige, dels genom att bygga upp ett nätverk av återförsäljare "Viahovprovare" - kompetenta hovvårdare som jobbar professionellt med utprovning av skorna direkt på plats i stallarna, och dels genom en bra webshop som ger kunden möjlighet att själv enkelt beställa hem joggingskor till sin häst!

Jag har också fått förmånen att inleda samarbeten med några av Sveriges främsta hovslagare. Jag samarbetar med bland annat Björn Berg, klinikhovslagare på Ale Djurklinik och deras veterinärteam för att hjälpa till med utprovning av hovskor i rehabiliteringssyfte. Men jag har också haft förmånen att hjälpa hovslagarmäster Mikael Westberg (Evidensia Strömsholm) som arbetar uteslutande med rehab av fånghästar, samt även hovslagarmäster Micke Berg, på Distriktveterinärernas klinik i Fjärdhundra. Det har nämligen visat sig vara mycket lyckat att använda joggingskor även som rehab-skor! Denna delen av Viahovs arbete är något som är under ständig utveckling och jag tror att fler och fler klinikhovslagare och veterinärer kommer att upptäcka hur användbart och mångsidigt detta är!

 

Lycka till med ditt köp!

 

Anna Hane

Viahov AB

******

Vill du ha mer info om produkterna?
Läs gärna mer på Equine Fusion's hemsida: www.eqfu.no

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password