Om oss

Hela grundidén med Viahov är att förenkla för hästar att kunna gå barfota och samtidigt ge dem möjlighet att vara bekväma! Barfotagång ska INTE behöver ske på bekostnad av hästens välmående - tvärtom! Syftet är och har alltid varit för oss att hästen ska må så bra som möjligt och vara bekväm oavsett om den är skodd eller oskodd. Vi vill också sträva efter att alla hästar ska få möjlighet till friska, starka, hållbara och oömma hovar som kan bära dem och deras ryttare i vått och torrt. Vår enkla men viktiga mission är att öka tillgängligheten för moderna joggingskor och barfotaboots för alla hästägare och ge alla möjlighet att få tillgång till praktisk hjälp med utprovning och anpassning av joggingskor till sin häst på plats i stallet, eller rådgivning och hjälp av oss online. Vi vill också bidra till att öka den generella kunskapen om hovar och sund hovvård genom att sprida kunskap till hästägare.

Hur började det?

Företaget startades år 2014 av mig, Anna Hane som efter att ha utbildat mig och börjat arbeta professionellt som hovvårdare för barfotahästar, blev medveten om att det fanns ett stort behov av hjälp med utprovning av barfotaboots. Jag såg ganska snart att många hästar inte klarade av att gå 100% barfota och att det fanns ett tydligt behov av ett bra och fungerande hovskydd som alternativ till järnskon för dessa hästar, där ryttaren kanske inte vill eller kan sko sin häst traditionellt med järnskor. Jag märkte av att det fanns ett stort behov från hästägare att få både mer kunskap om, och hjälp med utprovningen av olika sorters barfotaboots och joggingskor.

Min önskan och strävan efter att hjälpa alla mina kunder med detta ledde vägen in på en stor växande marknad för olika typer av barfotaboots och joggingskor för hästar. Denna marknad har växt och utvecklats enormt mycket de senaste åren och nu finns en bredd som världen aldrig skådat förut. Jag började hjälpa mina kunder på plats ute i stallet att prova ut passande skor, och upptäckte snart att nya kunder från HELA SVERIGE började kontakta mig och ville ha samma hjälp. Eftersom jag själv inte kunde åka runt och hjälpa alla så bestämde jag mig för att starta Viahov och skapa ett nätverk av fler hovvårdare och hovslagare som erbjuder denna service till sina kunder över hela landet.

Jag testade flera olika sorters boots för utprovning, men fick väldigt tidigt en stor favorit i det norska märket Equine Fusion - världens första joggingsko för hästar! De visade sig passa perfekt för den typen av kunder som ofta hörde av sig till mig och behöver en bra "första-sko" när hästen blivit avskodd och behövde något bekvämt, förlåtande och enkelt att använda. De uppfyller nämligen några enkla men viktiga krav som jag ställer på en bra sko:

  • Enkla att hantera - Skorna är enkla att ta av och på hoven, även för barn eller nybörjare. Inga reservdelar eller tekniska detaljer.
  • Säkerhet - De sitter säkert kvar på hoven i alla gångarter och i all slags terräng tack vare att de går upp över kronranden.
  • Slitstyrka - De är otroligt robusta, håller länge och kan sänka dina hovslagarutgifter avsevärt!
  • Flexibilitet - Skorna kan användas till många olika behov och dicipliner! Även till rehab!
  • Smidighet - Dessa skor är som joggingskor ska vara - lätta och smidiga!
  • Förlåtande passform - De har hög toleransnivå för osymmetriska hovar eller kraftigt utflytna hovar med avvikande hovform, passar bra som skydd vid övergång från skodd-barfota.

Nu finns inte bara Equine Fusions joggingskor att välja på i butiken. I det ständigt växande sortimentet har jag kompletterat med fler nya (och gamla) bootsmärken från hela världen. Detta är boots-modeller som är speciellt och noggrannt utvalda av mig för att passa in i ett sortiment som håller hög kvalitet och som jag själv kan sälja med gott samvete!

VISION

Min vision är att med denna webshop lyckas nå ut med moderna barfotaboots och joggingskor till fler användare i Sverige, dels genom att bygga upp ett nätverk av återförsäljare "Viahovprovare" - kompetenta hovvårdare och hovslagare som jobbar professionellt med utprovning av skorna direkt på plats i stallarna, och dels genom en bra webshop som ger kunden möjlighet att själv enkelt beställa hem joggingskor till sin häst! Något jag också brinner starkt för är hästhälsa och jag är en "hovnörd" som tror starkt på idén att det går att träna upp hästens hov till en starkare funktion, med hjälp av rätt kunskap, tid och tålamod. Barfotaboots och joggingskor är ett utmärkt verktyg på vägen för att träna upp hoven till bättre form och funktion. Jag älskar att hjälpa hästar och hästägare i deras "hovresa", och erbjuder individuell och personlig service via mail till alla som hör av sig.

Hoppas vi hörs, och lycka till med ditt köp!

Anna Hane

Viahov AB

******

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password